Rubriky
Zprávy

Děti uklízely nepořádek v Boletickém sídlišti

uklid deti boleticePokud se má v jakékoli lokalitě udržet pořádek, je základem výchova dětí k tomu, aby se chovaly s úctou ke svému okolí a vše po sobě uklízely. Právě to si řekli dobrovolní terénní pracovníci děčínské městské policie a uspořádali na sídlišti v Boleticích další akci zaměřenou právě na výchovu dětí. Akce nazvané „Chceme čisté město“, se uskutečnila během uplynulého víkendu.

„Naši dobrovolníci, kteří pomáhají při dohledu nad veřejným pořádkem, dětem vysvětlovali, jak se mají chovat venku, že nemají mezi sebou mluvit sprostě, že nemají házet odpadky mimo k tomu určené koše nebo popelnice, ničit stromy nebo keře apod.,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že během víkendu děti nasbíraly několik velkých pytlů odpadků, které se povalovaly v sídlišti. Podobnou akci chtějí dobrovolníci brzy zopakovat.

„V minulosti se nám tyto aktivity osvědčily. Víme, jaké problémy trápí sídliště a co lidé často oprávněně kritizují. Proto se snažíme působit na děti a těmto nešvarům zabránit,“ uvedl dobrovolník Milan Horváth.

Dobrovolníci pomáhají městské policii při dohledu nad veřejným pořádkem v Boleticích a dalších lokalitách na území města. Spolupracují s asistenty prevence kriminality a případné poznatky o páchání protiprávního jednání předávají městské policii. Dobrovolníci pomáhají bez nároku na jakoukoli finanční odměnu od města nebo státu.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín