Rubriky
Sport Zprávy

Děčín potvrdil zlepšený výkon výhrou v Klášterci

HC DC klasterecKlášterečtí hokejisté podlehli na domácím ledě celku z Děčína 1:5. Už od začátku utkání to byli hosté, kdo udával tempo hry a zaslouženě se dostali po druhé třetině do vedení 2:0. Do třetí části hry nastoupil dobře Klášterec a brzy snížil, jenže Děčín nasadil po inkasované brance přímo pekelné tempo a třemi brankami už si pohlídal stav utkání. Nutno říci, že Děčín v Klášterci vyhrál zaslouženě a jeho hráči podali výborný výkon.

Hned od začátku se hráči Děčína pustili do soupeře, nejprve pozornost domácího gólmana vyzkoušel Zika a poté pěkná akce Pořického, ale i s jeho střelou si gólman Damašek poradil. Domácí se až do času 2:43 nedostali do třetiny Děčína, až v tomto čase byl vyloučen děčínský hráč Oliverius za faul loktem . Klášterec sice operoval velmi nebezpečně před Lavingerem, ale všechny jeho střely šly mimo. Děčín i nadále pokračoval v aktivním pojetí hry a byl neustále na dostřel domácí branky, když nejprve zkoušel štěstí Zika, po dobré kombinaci celé pětky bohužel přestřelil domácí branku, vzápětí děčínský Opava zkoušel střelou od modré pozornost brankáře Damaška, ten však chytil puk do lapačky. V desáté minutě je Děčín odměněn za svojí aktivitu, když ZIKA střelou od modré dokázal prostřelit gólmana Klášterce – 0:1 !  Poté musel ukázat svůj um i Lavinger, když hned tři hráči po sobě se pokoušeli dostat puk za jeho záda, což se jim nepovedlo!  Vzápětí i na druhé straně musel předvést fantastický zákrok Damašek, který vychytal osamoceného Vacka před brankou. Domácí  hráli další přesilovou hru, ale vůbec se jim nepodařilo překonat výbornou obranu a gólmana Děčína! Ke konci první třetiny zkoušel Děčín ještě skórovat, postupně se dostali do šance Oliverius, Pořický a na konec Kuchynka, vstřelit další branku se však nepodařilo, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1 pro Děčín.
Na začátku druhé třetiny musel krýt tři nebezpečné střely Lavinger, který byl však pozorný. V čase 24:54 měl Děčín možnost si vyzkoušet přesilovou hru, ve které byl sice nebezpečný, ale nedokázal však své šance využít. Hned v zápětí usednul opět další hráč Klášterce na trestnou lavici a v této přesilovce Děčínští odstřelovači od modré zavalili brankáře Klášterce sprškou střel! Postupně pálili Hříbal, Saska a nakonec Procházka. Klášterecká svatyně ještě odolala, až v samotném konci přesilové hry předvedl krásnou individuální akci DOSTÁLEK, kdy si najel z pravé strany až před Damaška, kterého poté blafákem překonal – 0:2 !   Děčín nepolevoval ve svém útočném pojetí hry a nadále ohrožoval branku Klášterce, do slibných šancí se postupně dostali  Fajgl, Pořický, Muller a Bulva, brankář Damašek byl však proti a tyto nebezpečné střely chytil. I na druhé straně však musel Děčínský brankář Lavinger vyřešit několik šancí Klášterce! Byl vždy úspěšný, a tak se šlo do kabin po druhé třetině za stavu 0:2 pro Děčín .
Na začátku třetího dějství v čase 41:18 Klášterec vsítil kontaktní branku po chybě Děčínského brankáře – 1:2 !  Hned poté dostal Klášterec možnost hrát přesilovou hru, ve které se nedokázal prosadit a Děčín se v klidu ubránil !  V čase 45:51 udeřil opět Děčín, kdy se před brankou nejlépe zorientoval VACEK a poslal puk do branky  – 1:3 !  Děčín spustil uragán po vstřelené brance a hrnul se do jednoho útoku za druhým a Damašek měl mnoho práce. Netrvalo dlouho a v čase 46:44 přidal další branku Děčína POŘICKÝ – 1:4 ! Děčín byl v té době o třídu lepším týmem než domácí a hrál skutečně výborně, domácí tým se více jak tři minuty jen bránil a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohl přidat další branku!  V čase 52:05 Klášterecký Miklovič  dokonce neproměnil trestné střílení. Děčín pokračoval ve své aktivní hře až do konce zápasu a v čase  58:04 uzavřel střelecké konto Děčína VACEK a upravil tak konečný stav zápasu na – 1:5 !
HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín  1:5 ( 0:1, 0:1, 1:3 )
Branky a nahrávky: 42. Miklovič – 11. Zika (Vávra), 30. Dostálek (Saska), 46. Vacek, 47. Pořický, 59. Vacek.
Vyloučení : 3:5     využití :  0:1     oslabení : 0:0
Sestava HC Děčín:
Lavinger (Formánek), Procházka, Hříbal, Muller, Opava, Saska, Bulva – Vávra, Oliverius, Zika, Číhal, Faigl, Pořický, Dostálek, Kuchyňka, Vacek
Martin Šetka, HC Děčín