Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoChybějící elektronika

DĚČÍN – V rámci svého povolání přišla mladá zaměstnankyně z Děčína k několika notebookům, tiskárně a mobilnímu telefonu. Ty měla na základě výzvy vrátit. Ovšem zmiňované věci svému tehdejšímu zaměstnavateli do současné chvíle nevrátila. Pražská vzdělávací společnost ohodnotila chybějící majetek na částku přesahující sedmdesát tři tisíc českých korun. Kromě elektroniky měla mít jejich pracovnice navíc k dispozici i osobní složky klientů. Jelikož se zástupci společnosti obávají možného zneužití dat i svěřené elektroniky, vložili se do případu možného přečinu zpronevěry i děčínští kriminalisté.

Zřejmě byl oloupen
ŠLUKNOV – Nedaleko bývalé šluknovské prodejny potravin mělo dojít k loupeži. První srpnový pátek se měl obětí násilného trestného činu stát devětapadesátiletý obyvatel Šluknovského výběžku, jenž utrpěl vlivem nevítaného střetnutí především psychickou újmu. Napadeného muže měli prošacovat dva mládenci. Následovalo i prohledání příruční nákupní tašky. Z té zmizely cukrovinky v hodnotě padesáti korun českých. Oba útočníci zanechali svého počínání až ve chvíli, kdy se muž rozhodl křičet o pomoc. Oznamovatel v době ohlášení nepříjemné události nadýchal nad jednu promili v dechu. Případ možné loupeže prověřují policisté rumburské kriminálky.

Nebezpečné výhrůžky
RUMBURK – Od třetího srpna letošního roku pracují rumburští policisté na možném případu nebezpečného vyhrožování. Za vším se nejspíš ukrývají nevyřízené finanční problémy. Dvojice výtržníků měla slovně útočit na oznamovatele, jenž se s nimi měl potkat ve starokřečanské restauraci. Jelikož se výhrůžky týkali i blízkých osob napadeného pětatřicátníka, obrátil se svými obavami na rumburské strážce zákona. Ti na případu pracují od sobotního podvečera.

Sušák s hadicí
RUMBURK – Nevítaného návštěvníka pravděpodobně uvítala i zahrada v Nové ulici na Rumbursku. Během nedělní noci na pátého srpna 2013 zmizel majitelům rodinného domu ze zahrady hliníkový sušák na prádlo společně s dvacetimetrovou zahradní hadicí. Doposud neodhalený lapka zřejmě překonal zdejší oplocení a věci za necelé čtyři a půl tisíce českých korun vzal s sebou. Všechny okolnosti možného přečinu krádeže prošetřují rumburští policisté z obvodního oddělení.

Dětská výbava
VARNSDORF – Po dětské postýlce, tříkolce a kočárku pátrají varnsdorfští policisté od pátečního dopoledne letošního srpna. Odložené věci zmizely ze suterénu činžovního domu v Nemocniční ulici během letošního července. Zaskočená žena vyčíslila škodu na necelých pět tisíc českých korun. Otázku, kdo si odnesl dětskou výbavu z uzamčené místnosti v domě, se již v těchto dnech snaží zodpovědět varnsdorfští muži zákona. Oznámená ztráta je prověřována i s ohledem na možný přečin krádeže.

Děčín, 8. srpna 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín