Rubriky
FOTO/VIDEO Sport Tipy na výlet Turisti Zprávy

Via Ferrata – zajištěné cesty v Českosaském Švýcarsku

lezeni ferrataZažijte ještě více adrenalinu a prázdninového dobrodružství uprostřed pískovcových skal. Populární zajištěné cesty, nebo-li „via ferrata“ máme i u nás v Českosaském Švýcarsku.

Sportovní zajištěné cesty nabízí turistům úžasný výlet do světa dech beroucích vertikál. Nahlédněte do míst, která jsou určena jen horolezcům. Vysoko v kolmých stěnách nad okolní krajinou bezpečně zajištěni k ocelovému lanu ochutnáte hranice svých možností. Vzrušující zážitek na který se jen tak nezapomíná.

„Häntzschelstiege“ nedaleko Bad Schandau by mohla být vaše první via ferrata. Cesta k ní je jednoduchá. Autem pojedete přes Bad Schandau a Kirnitschtal (Křinické údolí) až k placenému parkovišti Beuthenfall. Odtud je to k zajištěné cestě cca. jeden kilometr chůze po červeně značené trase, směr Frienstein. Přístup k zajištěné cestě je namalován na skalním masivu – zelený trojúhelník v bílém kolečku a povede vás podél paty skalního masivu směrem vpravo.

Samotná via ferrata je vhodná pro začínající „ferratisty“ a je zajištěna ocelovým lanem a kramlemi. Zpáteční cesta vede nedalekou soutěskou Wilde Höhle. Důležité upozornění: na via ferraty se nevydávejte bez vybavení na zajištěné cesty (celotělový úvazek, via ferrata set, helma, rukavice, pevná obuv, dlouhé rukávy a nohavice, lékárnička) a dodržujte pravidla bezpečného pohybu na zajištěných cestách.

Víte, že: vybavení na via ferrata vám zapůjčí v HUDYsportu Hřensko?

Praktické informace:

– Přehled zajištěných cest v Českosaském Švýcarsku a okolí: http://www.hudy.cz/ke-stazeni/via-ferrata-cr-a-okoli.html

– Půjčovna vybavení: Cyklopujcovna.com www.cyklopujcovna.com

– Půjčovna vybavení na via ferrata:http://www.hudy.cz/kamenne-prodejny/hrensko.html

– Bezpečný pohyb na via ferrata: http://www.hudy.cz/data/soubory/HUDYinfo_9.cele_cislo.pdf

– Via ferrata s průvodcem: http://akce.ceskesvycarsko.cz/cs/zazitky/lezeni