Rubriky
Sport Zprávy

Starší dorost opět v Děčíně

hc decin dorostPro letošní sezónu se našemu klubu podařilo získat ligovou licenci pro kategorii staršího dorostu, starší dorost tak v Děčíně opět okusí druhou nejvyšší soutěž své věkové kategorie.

Kluby HC Děčín a HC Slovan Ústečtí Lvi se pro nadcházející sezónu domluvily na užší spolupráci v mládežnických kategoriích, v Ústí se tak bude hrát Extraliga staršího a mladšího dorostu, v Děčíně se bude hrát Liga staršího a mladšího dorostu. Oba kluby pak budou mít společnou juniorskou soutěž Liga juniorů, ze které budou hráči přecházet do II. NHL. Pro následující sezónu do Ligy juniorů přechází hráči HC Děčín Jan Kment, který vyhrál kanadské bodování základní části v ústeckém starším dorostu, dále Jan Chovance, který skončil hned v samém závěsu bodování za Honzou Kmentem. Oba tak výrazně přispěli k postupu své kategorie do extraligy. Zatím třetím hráčem v kádru je Petr Kácha, který velice úspěšně působil v loňském týmu Litoměřic.

Dalšími hráči v týmu juniorky budou hráči, kteří se nevejdou do kádru pro II. NHL, ale mohou do juniorského týmu ještě naskočit. Pro příští sezónu bude mít náš klub ve spolupráci se Slovanem opět všechny kategorie. Toto je výsledkem intenzivního jednání klubu během posledního půl roku a jsme za to velmi rádi.

Zdroj/foto: HC Děčín