Rubriky
Sport Zprávy

Nový rozehrávač BK Děčín

Matej Venta

Do Děčína přichází na post prvního rozehrávače Matej Venta. Slovinský hráč je v NBL dobře známý – nastupoval v dresu Nového Jičína, Nymburka, Prostějova a naposled Jindřichova Hradce. V Děčíně podepsal smlouvu na nadcházející sezónu 2013/14.

Devětadvacetiletý playmaker má kromě Mattoni NBL svou kariéru spojenou se slovinským týmem Krka Novo Mesto, kde kromě juniorských let nastupoval v letech 2002 – 2006 v nejvyšší domácí soutěži. Po sezóně a půl v Novém Jičíně se pak přesunul do Nymburka (2008/09). Poté přerušil svou českou misi návratem do Novo Mesta s následným přesunem do Hopsi Polzela, kde strávil i ročník 2010/11. Následovalo angažmá v Prostějově, odkud odešel po roce a půl v loňském ročníku kvůli finančním problémům klubu a do NBL se ještě vrátil v dresu Jindřichova Hradce.

K děčínskému celku se připojí hned od začátku společné přípravy, kde bude chybět pouze kapitán Jakub Houška. Jinak se tým sejde kompletní, včetně mladíků z děčínskěho týmu juniorů U19 a také hráčů bojujících o své místo v sestavě A-týmu BK Děčín.

„Mateje jsme vybrali především protože jeho hru dobře známe. Víme, jak umí skvěle bránit, vytvářet tlak a také dokáže v útoku najít správný balanc mezi řízením týmu a skórováním. I přes zajímavé jiné možnosti amerických rozehrávačů jsme se rozhodli pro tuto variantu a těšíme se na vzájemnou spolupráci.“, uvedl na adresu nové akvizice sportovní manažer týmu Jakub Důra.

Děčínský A-tým začne přípravu 8.srpna, kdy se do Děčína přesouvá také reprezentační tým mužů pod vedením děčínského trenéra Pavla Budínského.

Zdroj: www.bkdecin.cz