Rubriky
Sport Zprávy

Ani potřetí hokejisté nevyhráli. Doma padli s Deggendorfem

DeggendorfTřetí přípravné utkání, tentokráte na domácím ledě, sehráli hokejisté Děčína. Bohužel ale ani z tohoto klání nevyšli vítězně. Hosté na ledě Děčína zvítězili 5:2, i když v utkání prohrávali, dokázali ho otočit na svou stranu.

Zápas ale začal lépe pro domácí, kteří od začátku mířili do útoku. Už v první minutě zahrozil Oliverius, který se řítil úplně osamocený na Agrila, tváří v tvář ale neuspěl. Na druhé straně si poté stejně počínal i hostující Schembri, ale Lavinger byl také připraven. Skóre se měnilo v deváté minutě. Vacek našel dobře postaveného Sasku, který z úhlu jedovkou vymetl v brance hostí všechny pavučiny – 1:0. Děčínští i nadále byli lepším celkem, ve třinácté minutě se do šance dostal Šetka, a ač tísněn jedním z obránců hostí, dokázal ještě vystřelit a málem tak ohrozil Agrila v brance hostí. V závěru první třetiny ještě prověřil Benda svou střelou od modré čáry Lavingera, ten si s ní ale dokázal poradit.
Děčínu ale vedení nevydrželo. Ve 23. minutě se totiž dokázal v přesilové hře prosadit Vostřák, když se nejlépe ve skrumáži v pásmu Děčína zorientoval a poslal puk do děčínské branky – 1:1. Hosté poté ožili a dostávali se daleko snadněji do šancí, než tomu bylo v první třetině. Ve 33. minutě se do jedné z šancí dostali hráči Děčína. Došlý našel dobře postaveného Rubeše, který prudkou střelou málem překonal Agrilu. Ten ale i se štěstím nakonec puk chytil a hosty tak podržel. V závěru třetiny se ještě hosté mohli dostat do přečíslení tři na jednoho, ale jejich úmysl zmařil Saska svým dobrým obranným zákrokem.
Třetí třetina byla na branky nejbohatší, padlo v ní totiž hned pět branek. Nejprve Herm ve 42. minutě poslal hosty do vedení svou povedenou střelou – 1:2. Jenže ti šli poté do oslabení, které Děčín okamžitě dokázal potrestat. Zika se dobře postavil před Agrilu a svou střelou mu nedal šanci – 2:2. Jenomže Deggendorf se opět dokázal střelecky prosadit Hacklem – 2:3 a znovu strhl vedení na svou stranu. Deset minut před koncem třetího dějství zazvonila tyč hostující branky po střele Ziky. A to byl zřejmě klíčový moment tohoto zápasu. O dvě minuty později se totiž Vostřák nemýlil před Lavingerem a hosté vedli už 2:4. Pak následovala série vyloučení na obou stranách a po jednom z nich hrál Děčín oslaben o dva hráče v poli. Tuto dvojnásobnou početní výhodu dokázali hosté využít pouhé čtyři vteřiny před jejím koncem Geigerem, který mířil přesně střelou z prostoru mezi kruhy – 2:5 a vítězství svého celku tak zpečetil.  Děčínští tak i po třetím přípravném utkání odešli z ledu poraženi.
HC Děčín – Deggendorf Fire 2:5 (1:0;0:1;1:4)
Branky a nahrávky: 9. Saska (Vacek, Chládek), 44. Zika (Oliverius, Drnec) – 23. Vostřák (Herm, Retzer Ch.), 42. Herm (Schöppl), 47. Hackl (Herm), 53. Vostřák (Wolfgramm), 57. Geiger (Schembri)
Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Saska, Hříbal, Kaltenböck, Molnár, Nikl, Stezka – Drnec, Oliverius, Zika, Číhal, Chládek, Vacek, Nenadál, Fusek, Šetka, Zahradník, Rubeš, Došlý
Sestava Deggendorf Fire:
Agrilo (Meschik) – Benda, Wolfgramm, Renthaler, Schöppl, Hackl, Wiederer Marius, Stern, Geigen, Retzer Ch., Schembri, Vostřák, Herm, Ortlof, Meier, Retzer D., Wiederer Manuel, Schindlbeck
Vendula Zdražilová, HC Děčín