Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoSukulenty s netřesky
KRÁSNÁ LÍPA – Začátkem letošního července zmizelo ze zahrady v Chřibské několik okrasných květin. Policisté z Krásné Lípy pracují na jejich zmizení od šestnáctého července. Majitelé rodinného domku na Krásnolispsku postrádají keramické misky se sukulenty a pěstěnými netřesky. Škoda byla odhadnuta na sedmnáct set dvacet pět korun českých.

Poničená klubovna

DĚČÍN – Děčínským motorářům na přelomu tohoto týdne kdosi poškodil jejich klubovnu. Zástupce místních vyznavačů jednostopých strojů vyčíslil škodu na sto tisíc českých korun. K úhoně přišla především fasáda, okna s dveřmi a zámkovou dlažbou v místě události. Kdo stojí na poničením majetku je od pondělí dvaadvacátého července v rukou podmokelských strážců zákona. Policisté šetří pondělní oznámení s ohledem na možný přečin poškození cizí věci.

Bez lavičky

ČESKÁ KAMENICE – Majitelé rodinného domku v České Kamenici přišli o svou lavičku. Zahradní nábytek v hodnotě osmnácti set českých korun zmizel během pěti hodin z oplocené zahrady. Volně odloženou lavičku ze zahrady odnesl zřejmě zdatný lapka. Při své cestě čelil tamnímu oplocení, leč i to zřejmě zdolal. Českokameničtí policisté pracují na případu, při kterém nejspíš došlo k možnému přečinu porušování domovní svobody.

Kde skončily?
DĚČÍN – Komu tak mohly učarovat saténové kalhotky ? Majitelé rodinného domku v Děčíně odložili vyprané prádlo na sušák v zahradě, netušíc, že o ně přijdou. Obyvatele rodinného domku nerozlítilo ani tak chybějící spodní prádlo jako pocit, že se po jejich zahradně procházejí nevítaní návštěvníci. Poslední návštěva se zřejmě odehrála v noci z neděle na pondělí dvaadvacátého července 2013. Luxusní dárek stál gratulanty devět set českých korun. Děčínští strážci zákona nahlížení na nevítanou návštěvu i pohledem trestního zákoníku s ohledem na možný přečin porušování domovní svobody.

Napadena zezadu
DĚČÍN – Místní seniorka se vracela děčínskou Duchcovskou ulicí z nákupu. Při sobě měla osobní doklady s peněženkou a tašku s nákupem. V pátek dvanáctého července krátce po osmé hodině ranní k ní zezadu přistoupila osoba, jež jí povalila, popadla nákup a dala se na útěk. Chvilku po incidentu se poraněná žena obrátila na zdejší policisty. Ti pátrali v okolí místa činu a opodál nalezli tašku s nákupem. Neomalenost vidělo i několik svědků, a tak se možná místní strážci zákona dopátrají i identity útočníka. Případ je veden pod taktovkou možného přečinu loupeže. Útočníkovi v případě dopadení hrozí trest odnětím svobody v délce od dvou až do deseti let.

Uhradil škodu
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí policisté sdělili osmnáctého července podezření z přečinu výtržnictví mladému muži z Děčína. Ten se ke svému vzdorovitému chování doznal. Polehčující okolností v jeho kauze je jeho snaha napravit škody, jenž způsobil. V polovině června letošního roku v Markvarticích byl řidičem vykázán z autobusu pro nevhodné chování. Když se ocitl nedobrovolně na zdejší zastávce, podlehl zlobě, kopl do odjíždějícího autobusu. Pokračoval vysypáním nedalekého kontejneru a rozbitím plastového obložení markvartické zastávky. Na své nevhodné chování byl upozorněn přihlížejícím pánem, který výtržníka vyzval k odklizení nepořádku. V zápětí jeho směrem letěl kus asfaltu… Svou roli sehrál alkohol kolující v krvi mladého muže. S odstupem několika hodin zalovil ve své peněžence a celkovou škodu přesahující čtyři tisíce českých korun uhradil.

Děčín, 24. července 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín