Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoÚspěšný konec
ČESKÁ KAMENICE – Jeden z mladých skautů sousedního státu včera večer zabloudil na Jetřichovicku. Oddíl zdatných turistů vyrazil v pondělí osmého července letošního z Bad Schandau pěšky směrem do Česka. Jejich kroky směřovaly národním parkem Českosaské Švýcarsko. turistickými stezkami přes zadní Jetřichovice směřovali do Vysoké Lípy. Na cestě k cíly se však ztratil jeden z členů výpravy. Po chybějícím bylo vyhlášeno párání. V devět hodin ráno byla zahájena pátrací akce, do které se zapojilo třiadvacet policejních inspektorů, tři strážci národního parku a policejní vrtulník s posádkou. Pohřešovaného mladíka nalezla policejní hlídka v lesním porostu na cestě mezi obcemi Jetčichovice a Vysoká Lípa. Šikovný mládenec zvládl přenocovat v lese bez úrazu. Nalezený chlapec byl ve zdraví a v pořádku navrácen v poledne do rukou rodičů.

Pozor, pouliční prodejce!
DĚČÍN – Zkrátka neměl svůj den.První červencový čtvrtek se potkal se s pouličními obchodníky, jen ho zastavili na Masarykově náměstí. Poblíž banky byl osloven jedním z dvojice prodejců parfémů. Nabídku odmítl a kráčel dál. Ovšem obchodník byl neodbytný. Vhodil mu do tašky čtyři krabičky parfémů a žádal osloveného muže o finanční prostředky. Když je odmítl, naléhali ještě více, a tak muž vyndal peněženku. Chtěli peníze na vlak. Obměkčený muž jim věnoval několik kovových mincí. Ty jim nestačily. Jeden z dvojice sáhl zaskočenému muži do peněženky a ulovenou dvoutisícovou bankovkou utíkal pryč. O chvíli později se okradený muž potýkal s další parfémovou obchodnicí, která mu do tašky vhodila dva kousky. Když ji odbyl, parfémy si vzala zpět a odešla. Zaskočený důchodce se svou zkušeností svěřil do rukou děčínských policistů. Ti nepříjemnou událost prošeřují s ohledem na přečin krádeže.

Napadená soutěska
DĚČÍN – Děčínští policisté z Tržní ulice pracují od minulého čtvrtka na případu možné krádeže ve Hřensku, ke které mělo dojít uprostřed minulého týdne v Edmundově soutěsce. Podle indicií z místa činu došlo během červencové události k násilnému vniknutí do obou objektů. Současně došlo i k manipulaci s ukotvenou lodí na přepravu návštěvníků. S prostor tamních pokladem došlo k odcizení několika potravin a věcí, jež se nacházeli uvnitř napadených objektů. Škoda bude upřesněna během policejního vyšetřovaní.

Zaskočený majitel
RUMBURK – Ze zahradního domku na Rumbursku zmizely dvě odložená kola. Jejich majitel se na rumburské policisty obrátil letos v neděli sedmého července. Jak si je z pozemku rodinného domu odnesl nevítaný lapka, je nyní v rukou zdejším strážců zákona. Majitel postrádá bicykly v hodnotě dvou tisíc českých korun.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín