Rubriky
Turisti Zprávy

To musíte zažít! Slavnosti historických tramvají v Bad Schandau

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVšichni se na tu událost těší! Tradiční a velkolepé slavnosti historické tramvajové dráhy Kirnitzschtalbahn jsou tady! Zažijte i vy o víkendu 27. – 28. 7. bohatý program podél jediné tramvajové tratě co vede do hlubokých skal. Svezte se i vy nazdobenými historickými tramvajemi.

Začínáme v Bad Schandau, odkud zdarma pendlují historické vozy do depa tramvají. Všude kolem velká sláva, vlaječky, cinkrlátka a fanfáry. Aby ne, první a jediná výletní tramvaj na světě co jezdí v národním parku ledacos pamatuje. Bohatý doprovodný program čeká na malé i velké. Prodávají zde místní pekaři, uzenáři a další. Na každém zastavení hraje nějaká ta kapela, k dispozici je kinobus. Děti zabaví lezecké stěny, nafukovací hrady, infokoutky Správy Národního parku Saské Švýcarsko a večer třeba ohňostroj.

Když se vypravíte historickou tramvají na půlhodinovou jízdu do skal, zažijete to pravé dobrodružství. Všude to drncá, škube, píská a hvízdá. Z konečné stanice se dá dojít na nedalekou skalní bránu „Kuhstall“ (a pak že Pravčická brána je jen jedna). Daleké výhledy ze skalních oken, které zde vytvořilo moře ohromí každého.

Víte, že: Historická tramvajová dráha měla vést až do Českého Švýcarska?

Praktické informace:
• 16. Kirnitzschtalfest / Slavnosti historických tramvají
• Termín: 27. – 28. 7. 2013
• Místo: Depo Křinické dráhy (Kirnitzschtalbahn) u Bad Schandau
• Program: www.kirnitzschtalfest.com

Text, foto: J. Šťastný