Rubriky
Zprávy

Brigádníci z národního parku vyvezli kontejner suti

Brigada_Zadni_Jetrichovice_celek_České Švýcarsko, 13. 7. 2013 – Patnáct dobrovolníků se sešlo v sobotu v Zadních Jetřichovicích, aby upravili rumiště v místě zaniklé Křinické hospody. Parcelu po kdysi proslulém podniku pokosili a pokračovali v odkrývání zavalených přízemních prostor. Z národního parku díky jejich práci zmizelo množství nepůvodního materiálu, zejména stavební suti. Jedna z dobrovolnic takto dokonce prišla oslavit své narozeniny.

“Za partou pracantů zůstal kontejner cihlové drti a pocit příjemně a plodně strávené soboty,” říká Natalie Belisová, historička Správy Národního parku České Švýcarsko, a dodává: “Za obětavou práci patří všem brigádníkům velký dík.”

Zadní Jetřichovice patří k osadám v národním parku České Švýcarsko, které zanikly po druhé světové válce. Brigádníci pod vedením správy parku v tomto areálu dnes postupně odklízejí staré sutiny a konzervují historické pozůstatky někdejších staveb. Díky odstranění nepůvodních materiálů celá oblast postupně získává harmoničtější vzhled a poskytuje návštěvníkům lepší vhled do života dřívějších obyvatel zdejší pískovcové krajiny.

Zdroj: www.npcs.cz