Rubriky
Zprávy

Voda v kohoutku je pitná

voda kouhoutek_alesoStředa, 05 červen 2013 12:55 – Dodávaná voda z hlavních zásobních vodovodních řadů je pitná. Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. po celou dobu povodní dodávají kvalitní pitnou vodu. Obyvatelé měst Děčín, Ústí nad Labem, Litoměřice, Teplice a dalších v celém Ústeckém kraji, se nemusejí obávat o kvalitu pitné vody dodávané do jejich domácností.

Silné deště v uplynulých dnech znečistily pouze lokální prameniště v níže vyjmenovaných obcích.
V okrese Ústí nad Labem se jedná o obce Malečov, Březí – Pohoří a část Kojetic.
V okrese Děčín jsou to obce Víska pod Lesy, Starý Šachov a Jílové – Rybníček.
Na Litoměřicku je nevhodná kvalita vody v obcích: Kotelice, Horní Vysoké, Levín, Leská a prameniště Mentaurov.
V okrese Teplice jsou to obce Červený Újezd, Tvrdín, Chouč, Mirošovice, Kučlín, Mukov, Mrzlice, Hrobčice, Měrunice a Razice.
Obyvatelé těchto obcí, kteří mají vodu z lokálních pramenišť, jsou informováni o nevhodnosti použití vody ke konzumaci i k osobní hygieně. Náhradní dodávka pitné vody je v těchto obcích zajištěna cisternami. Zaměstnanci společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. i nadále monitorují situaci a vyhodnocují kvalitu jednotlivých lokálních zdrojů.

Zhoršená kvalita vody je pouze v těchto vyjmenovaných obcích. Ve všech ostatních lokalitách Ústeckého a Libereckého kraje, kde působí společnost SčVK je do domácností dodávána voda pitná odpovídající ve všech parametrech legislativě.

Zdroj: Magistrát města Děčín