Rubriky
Sport Zprávy

Luboš Stria zůstává v Děčíně

Lubos SPo skončení sezóny měl zajímavé volno. Mimo kontakt, mimo civilizaci. Luboš Stria absolvoval dlouhou Svatojakubskou pouť ve Španělsku. Začátkem června se však vrátil a s otevřenou myslí dokončoval jednání s vedením BK Děčín o pokračování ve válečnickém dresu. „Peregrino“ – jinak, než touto novou přezdívkou Lubošovi už v klubu nikdo neříká – bude minimálně do konce sezóny 2013/14 pokračovat v Děčíně.

„Jsme rádi, že se nám s Lubošem podařilo dojít ke společné dohodě. Jeden ze základních stavebních kamenů loňského ročníku tak bude pokračovat, a to je i kvůli stabilitě zažité filozofie trenéra a klubu obecně velmi podstatné.“, komentuje stvrzení hráčova pokračování sportovní manažer Jakub Důra.

K dohodě směřují jednání o prodloužení spolupráce s děčínským matadorem Mirkem Soukupem.

Admir Alič, jemuž skončila v Děčíně smlouva, naopak nedostal novou nabídku a momentálně dle svého vyjádření zvažuje více nabídek z NBL i ze zahraničí.

„Admirovi patří velký dík za práci odvedenou v Děčíně! 5 let je v profesionálním sportu dlouhá doba a není náhodou, že oboustranná spokojenost byla za tu dobu mimořádná. Přejeme Alimu hodně štěstí a zdaru v životě i kariéře.“, uvedl na adresu bosenského křídelníka Důra.

Jan Bejček si hledá angažmá.

Management klubu vybírá hráče na post rozehrávače. Intenzivní jednání probíhají s talentovaným hráčem Nymburka – Tomášem Vyoralem.

V současnosti jsou tedy v kádru BK Děčín pro ročník 2013/14 tito hráči:

Bažant Lukáš
Bosák Pavel
Houška Jakub
Jiříček Jan
Kaša Jakub
Landa Robert
Linhart Lukáš
Stria Luboš

Dalším cizincům Patricku Popevi a Gyorgy Kinterovi nebyly nabídnuty nové smlouvy.
Levell Sanders odchází do Parbubic.