Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoLežely opodál
DĚČÍN – Majitel zahradnictví na Děčínsku oslovil děčínské policisty s žádostí o pomoc při pátrání po neznámém lapkovi. Odhalené indicie z místa činu ukazují směrem ke krádeži. K odcizení smrků, jedlí a cypřišů mohlo dojít v úterý jednadvacátého května 2013 krátce po čtvrté hodině ráno. Okrasné dřeviny byly posléze nalezeny nedaleko místa činu. Zahradník jejich cenu vyčíslil na dvaadvacet tisíc českých korun.

Potyčka v cukrárně
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Policisté z Benešova nad Ploučnicí šetří pondělní incident ve zdejší cukrárně. V obchodu s pamlsky se letošního dvacátého května dopoledne potkala trojice mladíků, kteří si vzájemně „vjeli do vlasů“. Dva z nich byli ozbrojeni. Potyčka skončila zraněním a ošetřením v nemocnici. Na bedrech místních strážců zákona dřímá povinnost zjistit všechny souvislosti případného výtržnictví.

Vyhrály to cigarety
RUMBURK – Za oběť jim padly nalezené traverzy z bývalého kina a vystavené cigarety z místního obchodu. Trojice mužů ze Šlukovského výběžku se překážek nezalekla. Do prodejny s potravinami vstoupili netradičním způsobem. Obchodníkovi po jejich návštěvě zůstala osmapadesáti tisícová škoda. Vlastníkovi zmizelých traverz necelých devět tisíc českých korun. Rumburští kriminalisté sdělili dopadeným výtečníkům obvinění z trestného činu krádeže a poškození cizí věci. Vlivem své podnikavosti mohou přijít až o pět let pobytu na svobodě.

Poškozený automat
DĚČÍN – Majitelé děčínského parkoviště ohlásili počátkem tohoto týdne poškození mincovníku. Automat na výběr parkovného, umístěný nedaleko policejního oddělení v Tržní ulici, přišel zřejmě rukou neznámého nenechavce o dva funkční zámky. Oprava si vyžádá dva tisíce šest set korun českých. Kdo se skrývá za jeho poškozením, je nyní v rukou podmokelských strážců zákona.

Zadržen na místě činu
VARNSDORF – Krátce po dvaadvacáté hodině večer 3.5.2013 zadržela policejní hlídka z Varnsdorfu sedmapadesátiletého muže. V rukou strážců zákona skončil téměř v zápětí, co se pokusil vloupat do kanceláře varnsdorfské ubytovny. Policejní hlídka se zadrženým dorazila na místní obvodní oddělení. Muž se k věci vyjádřil a byl propuštěn na svobodu. Při své výpravě stačil poškodit jen vstupní dveře do kanceláře. Škoda odpovídá čtyřem tisícům dvě stě českých korun. O tři týdny později mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže.

Přišel o nářadí
VELKÝ ŠENOV – Cesta za kořistí vedla před několik překážek. Leč podařilo se. Podle stop na místě činu bylo do dílny ve Vilémově vniknuto násilím. Majitel chybějících věcí našel ráno jednadvacátého května už jen poničená okna. Z dílny zmizelo nářadí v hodnotě sedmnácti tisíc českých korun. Případ možné krádeže šetří policisté z Velkého Šenova.

Zmizela kasa
DĚČÍN – Ze stánku s rychlým občerstvením zmizela pokladna. V pokladně se navíc nacházela finanční hotovost. Společnost provozující rychlé občerstvení nedaleko bývalého hotelu Grand vyčíslila škodu na sedm a půl tisíce českých korun. Kdo si elektronickou kasu společně s penězi odnesl, nyní šetří policisté z Podmokel.

Že by zpronevěra?
VARNSDORF – Zapůjčená herní konzole skončila v zastavárně. Její majitel ji v neděli devatenáctého května z dobré vůle půjčil známému.Ten mu ji měl druhý den vrátit. Uplynulo pár dní a vlastník nemá v ruce nic. Na případ případné zpronevěry elektroniky za osm tisíc tři sta českých korun se zaměřili policisté z Obvodního oddělení policie ve Varnsdorfu.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín