Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoVybílená chalupa
RUMBURK – Majitele rekreační chalupy ve Starém Jiříkově čekalo na prvního května nemilé překvapení. Když se po zimě přijel podívat na svou na chalupu, zjistil, že mu během jeho nepřítomnosti v příbytku, zmizelo několik cenných věcí . Kromě zařízení domu zmizelo z rekreačního objektu i několik uskladněných pracovních strojů. Nemilé překvapení doprovázelo zjištění, že mu chybí věci v hodnotě dvaačtyřiceti tisíc českých korun. V kuchyni našel poničená kamna, v chodbě poničený šicí stroj. Když společně se strážci sepisoval seznam chybějících věcí, čítal přes dvě desítky chybějících předmětů. Rumburští policisté po ohledání místa činu nalezli několik důkazů, které ukazují směrem k přečinu krádeže.

Spustil alarm
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté v úterý třicátého dubna letošního roku sdělili místnímu mladíkovi podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, jenž zavítal letos devětadvacátého března do kůlny rekreační chalupy v Krásné Lípě. S úmyslem zmocnit se nalezených věcí, začal jednat, ovšem nepočítal s tím, že si majitel nemovitosti svůj majetek zabezpečil. O chvíli později proto čelil alarmu, který svou hlučností upozornil na nezvaného hosta, který z místa činu utekl. O pár dní dříve zavítal ten samý muž do dílny obytného domu v témže městě, kde se zmocnil hydraulického zvedáku. Škoda napáchaná jeho rukou se pohybuje za hranicí šesti a půl tisíce českých korun. Odhalený muž se k oběma krádežím doznal … Za jeho přešlapy mu hrozí ztráta svobody v délce až tří let.

Kromě výše uvedeného případu pracují krásnolipští policisté i na dalším případu možného vloupáním do rekreační chaty. Tentokrát majitelka rekreační chaty přišla o starožitný lustr, kovaný zámek a uskladněný křovinořez. Po věcech v hodnotě necelých dvanácti tisíc českých korun pátrají zdejší strážci zákona od devětadvacátého dubna letošního roku.

Přišel o úspory
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Neznámý pachatel zřejmě zavítal i do rekreační chalupy na Děčínsku. V obci Huntířov – Nová Oleška se během posledního dubnového víkendu ztratila finanční hotovost v řádech desetitisíců. Po nastřádaných úsporách zůstala jen prázdné místo a poškozená vstupní cesta. Devětadevadesáti tisícovou škodu šetří policisté z benešovského obvodního oddělení.

Málem se to podařilo
KRÁSNÁ LÍPA – Rekreační středisko v Krásném Poli nedaleko Chřibské málem přišlo o měděné oplechování. Který smělý podnikavec zavítal ve středu v noci čtyřiadvacátého dubna letošního roku do blízkosti oplechovaného přístavku je nyní v rukou krásnolipských policistů. Jak se postupně ukazuje, smělý lapka byl vyrušen a z místa činu si nic neodnesl. Snad kromě vzpomínky na nevydařený lup … Majitel vyčíslil škodu na sedmnáct tisíc českých korun. Jen čas ukáže, zda-li se přečin krádeže dočká svého objasnění.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín