Rubriky
Zprávy

Děčínská zoo soutěží o titulů NEJ mládě roku! Pomůžeme jí?

ovce ouessatskáJiž potřetí bojuje děčínská zoo o prvenství v soutěži BabyZoom, kterou každoročně vyhlašuje Unie českých a slovenských zoologických zahrad a jejímž cílem je vybrat nejoblíbenější mládě z celkem 14 českých zoologických zahrad narozených v období od 1. září 2012 do 31. března 2013. Děčín posílá do boje o tento prestižní titul mládě ovce ouessantské, které se v Zoo Děčín narodilo 20. března 2013 a které se tak rázem stalo symbolem dlouho očekávaného jara.

Jehně do finálového kola soutěže poslali svým hlasováním návštěvníci a fanoušci facebookových stránek Zoo Děčín, kde o postup soutěžilo ještě společně s kůzlaty kozy domácí a mládětem křepela korunkatého. V předchozích ročnících soutěže BabyZoom byla Zoo Děčín vždy velmi úspěšná, pokaždé dokázala vybojovat krásné druhé místo. K vítězství chyběl vždy jen malý kousíček.

Pojďte NAŠI zoo společně podpořit a hlasovat pro děčínské mládě!

O jehněti…
Ovce ouessantská: * 20. března 2013 – samička
Ještě donedávna jí nikdo neřekl jinak, než „posel jara“. Narodila se totiž v den, kdy začíná astronomické jaro, tedy 20. března. To se ale změnilo v den, kdy děčínské zoo zahájila svou 64. návštěvnickou sezónu a na níž malá ovečka konečně dostala své jméno – Belinka! Ovce ouessantská patří ve zvířecím světě mezi rekordmany. Je totiž nejmenší ovečkou světa! Pro svou mírnou povahu ji lidé často chovají jako domácího mazlíčka. V místě původního výskytu pak také pro vlnu, která je údajně velmi kvalitní.

Podpoříte jehně v boji o titul?
Finálový boj se odehraje na facebookovém profilu UCSZOO v termínu od 29. 4 . do 8. 5. 2013.
www.facebook.com/uniezoo
Zde bude určen absolutní vítěz letošního ročníku prostřednictvím internetového hlasování za pomoci speciálně vytvořené hlasovací aplikace. Hlasující v druhém kole postupují do slosování o zážitkové a věcné ceny věnované českými zoologickými zahradami a společností Barvíř Hračky (www.barvirhracky.cz).

Hlavní ceny pro 5 vylosovaných hlasujících z celostátního kola:

Hlavní cena: 1x poukaz k volnému výběru zboží v hodnotě 1800 Kč z nabídky webu www.barvirhracky.cz (v cenách s DPH uvedených na webu) +poukaz na zážitkový program Ošetřovatelem v ZOO Liberec (na jeden den)

Druhá hlavní cena: 1x poukaz k volnému výběru zboží v hodnotě 1800 Kč z nabídky webu www.barvirhracky.cz (v cenách s DPH uvedených na webu) + hodnotné upomínkové předměty s tématikou českých zoo

Další ceny: 3x poukaz k volnému výběru zboží v hodnotě 600 Kč z nabídky webu www.barvirhracky.cz (v cenách s DPH uvedených na webu) + upomínkové předměty s tématikou českých zoo

Alena Houšková
Centrum návštěvnických služeb