Rubriky
Kultura Zprávy

Zámek v Benešově obsadí řemeslníci a doboví trhovci

Dolní zámek Benešov nad Ploučnicí - NPÚ Ústí nL.Státní zámek v Benešově nad Ploučnicí chystá první ročník Zámeckých májových trhů, návštěvníci se mají nač těšit

Benešov nad Ploučnicí – V plném proudu jsou přípravy na první ročník Zámeckých májových trhů, které se uskuteční v neděli 5. května na Státním zámku v Benešově nad Ploučnicí. „Chystáme zámek, nádvoří i přilehlé prostory a doufáme, že si k nám najdou cestu nejen lidé z Benešovska ale i z přilehlého okolí, mají se totiž skutečně nač těšit,“ poznamenal kastelán Zdeněk Henig.

Do Benešova nad Ploučnicí zavítá první květnovou neděli na pět desítek trhovců a řemeslníků. „Podařilo se nám zkontaktovat celou řadu trhovců i řemeslníků, návštěvníci se mohou těšit například na kováře, tkadlenu, uzenáře a mnoho dalších. Chybět nebude ani dobové občerstvení. Zbytek programu si nechám pro sebe, však se přijďte sami podívat,“ podotkla s úsměvem organizátorka trhů Šárka Justrová.

Na nádvoří se představí i obyvatelé Benešova nad Ploučnicí a přilehlého okolí. Své výrobky zde budou prezentovat školáci ze Základní školy Benešov nad Ploučnicí a své umění v podobě malování na obličej předvedou maminky z benešovského Rodinného centra Medvídek. „Zámecké májové trhy jsou pro nás i pro návštěvníky úplnou novinkou, nikdy jsme žádnou podobnou akci na zámku nepořádali. Pevně doufám, že se stanou květnovou tradicí našeho zámku,“ dodal na závěr kastelán.

Akce začíná v 10:00 a končí okolo 17:00, vstup na ni je zdarma. Zkrátka nepřijdou ani ti návštěvníci, kteří si budou chtít prohlédnout zámecké interiéry. Zámecké májové trhy nijak nenaruší běžné komentované prohlídky Horního i Dolního zámku.

Michaela Hlinková
pracovník pro styk s veřejností