Rubriky
Kultura Zprávy

V evangelickém kostele vystoupí Lenka Filipová

LENKA FILIPOVÁ   WWW.LENKAFILIPOVA.CZLenka Filipová vystoupí v pondělí 3. 6. 2013 od 19 hodin v evangelickém kostele v Děčíně. Koncert probíhá v rámci turné Lenky Filipové po krásných kostelích ČR a nese příznačný název: Fine Line Concertino tour 2013.

Lenka Filipová odstartovala ve středu 10. dubna 2013 v Prachaticích turné po krásných kostelích ČR. Se svými více než 20-ti koncerty projede téměř až do poloviny měsíce června takřka celou Českou republiku a v pondělí 3. 6. 2013 od 19 hodin vystoupí také v evangelickém kostele v Děčíně. Předprodej vstupenek na všechny koncerty probíhá v informačních centrech daných měst, v síti Ticketstream a je možné je objednávat také elektronicky na adrese www.vstupenkadecin.cz .

Lenka Filipová návštěvníkům představí svůj komorní pořad Concertino pojmenovaný podle své stejnojmenné desky. Pořad Concertino slibuje jedinečnou atmosféru a uvádí Lenku Filipovou jako kytaristku a zpěvačku, kterou zajímá hudba mnohem víc než hranice mezi žánry. „V pořadu se věnuji klasické kytaře, zazní ale i úpravy lidových písní, ukázky z mých šansonových písní a na vybraných koncertech uslyšíme i irskou harfu. Žádný z mých koncertů po kostelích se ale neobejde bez písní, které znáte z rádia jako Zamilovaná, Za všechno může čas, a… však víte.“, uvedla s úsměvem Lenka Filipová a dodává. „Turné po kostelích je už dávno jeden z mých velkých snů, bude to spojení hudby, krásné architektury, kouzla atmosféry kostelů a umění. Jsem moc ráda, že mi agentura D.A.N. production pomohla tento hudební sen splnit. Na všechny se moc těším.“

Vedle Lenky Filipové se na jednotlivých koncertech představí i zajímaví hosté. Jindra Koníř doprovází Lenku na klávesové nástroje a zprostředkovává posluchačům dokonce i celý symfonický orchestr. Sean Barry se svojí irskou harfou dává přítomným nahlédnout do čarovné krásy písní a dokresluje celou atmosféru koncertů.
Vstupenky na koncerty v rámci tour lze pohodlně zakoupit v síti Ticketstream nebo v informačních centrech jednotlivých měst. Cena vstupenky v předprodeji je 349,- Kč.

Záštitu nad Fine Line Concertino 2013 tour převzal hrabě Děpold Czernin.