Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

S pasem získejte vstup zdarma

Ozivle pamatky 2013 - vernostni programNa nasbírání pěti razítek mají turisté čas až do konce sezony, tedy do posledního října.
Benešov nad Ploučnicí – I v letošním roce můžete na Státním zámku v Benešově nad Ploučnicí získat věrnostní pas Národního památkového ústavu. „Princip věrnostních pasů je podobný jako v minulých letech. Návštěvníci nejen našeho zámku, ale všech památek ve správě NPÚ a jeho partnerů získají ke vstupence prohlídkový pas a do něj první razítko,“ vysvětlil kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig. Dodal, že při nasbírání celkem pěti různých razítek má návštěvník nárok na šestý vstup zdarma.

To však stále ještě není vše. Na konci sezóny se totiž uskuteční slosování věrnostních pasů. „Vítěz bude mít možnost absolvovat cestu historickým vozem Pragou Piccolo z Mníšku pod Brdy na Konopiště. Součástí ceny je prohlídka obou zámků, občerstvení a samozřejmě fotografování na památku,“ poznamenal kastelán.

Mezi další odměny pro výherce patří například noc na hradě Svojanov, Den plný zážitků na zámku Loučeň či ceny od provozovatelů pivovarských tras. Věrnostní pas se totiž nevztahuje pouze na památky, ale v soutěži je zařazeno i několik pivovarských objektů. V letošním roce se do projektu zapojilo celkem 129 objektů z celé republiky. Jsou mezi nimi objekty státní, městské i soukromé.
Věrnostní pas je vázán ke jménu, tudíž každý návštěvník obdrží svůj vlastní pas. „Na nasbírání razítek mají návštěvníci čas až do konce letošní sezony, tedy do posledního října,“ ukončil Henig.

Vylosování celkem deseti výherců kandidátů se uskuteční nejpozději do 30. listopadu 2013. Výherci budou o svých výhrách informováni nejpozději do konce roku 2013.

Michaela Hlinková
STÁTNÍ ZÁMEK BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ