Rubriky
Sport Zprávy

Na Děčínské kotvě dominovali domácí judisté

DC kotvaV sobotu čtvrtého května se konal již tradiční turnaj mladých judistů Děčínská kotva. Do tělocvičny učiliště v Křešicích se sjelo celkem 155 závodníků ze šestnácti oddílů z celých Čech.

Bojovalo se na třech tatami a děčínské judistické naděje prokázaly, že vloni získali titul nejlepšího republikového oddílu k kategorii mladších žáků zcela oprávněně.

V kategorii koťat si vybojoval svou první medaili Michal Vrána. V kategorii mláďat získal SK Judo Děčín čtyři zlaté medaile a to zásluhou Jakuba Kříčka, Daniela Senčišina, Filipa Labuty a Viktorie Mileretové. Ve stejné věkové kategorii brali stříbro Vítek Nevečeřal, Aleš Abrahám, František Grünberg, a Martin Pavlovec.

V kategorii mladších žáků se z prvních míst radovali Matěj Ledvinka, Jakub Ledvinka, Jan Komárek, Daniel Košťál a Martin Šimánek, který závodil poprvé a o to je jeho medaile cennější. Jako stříbrní skončili ve svých vahách děčínští mladší žáci Lukáš Vašíček, Klára Zimmermanová a Lucie Antošová. Úspěchem jsou rozhodně i bronzové medaile Marka Váši a Josefa Kokrhouna.

Mezi staršími žáky vybojoval ve své váze první místo Adam König. Aleš Čermák získal stříbro.

Ředitelka soutěže Marie Vršecká ohodnotila celý turnaj následovně: „Kotva se nám letos podařila jak po stránce organizační, tak i sportovní. Startovalo hodně našich nováčků a musím říci, že se na tatami rozhodně neztratili a dali o sobě pořádně vědět.

Trenérka žáků Jaroslava Černá dodává: “ Náš turnaj má mnohaletou tradici. Pro nás je významný nejenom tím, že se koná v našem městě, ale i tím, že si na Kotvě většinou odbývají svou ostrou závodní premiéru naši nováčci a tyhle první závody se jim tedy vryjí hluboko do paměti. Důkazem toho jsou i naši veteráni, kteří na Kotvě poprvé startovali jako malí žáčci už před třiceti a více lety a dodnes si svoje první zápasy živě pamatují.“

Jan Rokůsek, SK Judo Děčín