Rubriky
Turisti Zprávy

Turistická sezóna odstartovala na Malé Pravčické bráně

OTS_mala pravcickáČeské Švýcarsko, 20. 4. 2013 – České Švýcarsko v sobotu oficiálně zahájilo turistickou sezónu. Přímo v národním parku byla při této příležitosti předána turistům nová vyhlídková plošina na Malé Pravčické bráně. Pásku k ní společně přestřihli náměstek ministra životního prostředí Tomáš Tesař a ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko Pavel Benda. Čtyři desítky účastníků akce také pokřtily několik nových publikací pro nadcházenící sezónu, mezi nimi Turistické jízdní řády 2013, nebo publikaci Zážitky v Českém Švýcarsku.

“Návštěvníci patří k národnímu parku právě tak, jako zachovalé přírodní partie, turistika za poznáváním přírodních krás zde má hlubokou tradici,” říká Pavel Benda, ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko, a dodává: “Proto se na začátek každé turistické sezóny snažíme připravit také nějakou novinku.”

Letos mohou návštěvníci zažít nový výhled z Malé Pravčické brány, projít se po částečně obnovené naučné stezce Okolím Růžové, odpočinout si na nových vyřezávaných lavicích na rozcestí Kanape (nedaleko Rudolfova kamene a Koliště) nebo v Balzerově ležení (za Mariinou vyhlídkou). Těšit se mohou také na pohodlnější přístup na skalní hrádek Šaunštejn, nové dřevěné schody ve vstupní části budou dokončeny ještě před začátkem hlavní turistické sezóny. Kromě toho mohou návštěvníci využít také pestré nabídky více než pěti desítek akcí pro veřejnost.

Zdroj: www.npcs.cz