Rubriky
Turisti Zprávy

Připravuje se provoz nové turistické autobusové linky Česká Kamenice – Janov – Hřensko

Turistický autobus národním parkem, foto J. LaštůvkaČeské Švýcarsko o.p.s., magistrát města Děčína a dopravní odbor Krajského úřadu Ústeckého kraje připravují provoz nové turistické autobusové linky 435, která bude v provozu o sobotách a nedělích od 9. června do 30. října 2013 na trase  Česká Kamenice – Srbská Kamenice – Růžová – Bynovec – Arnoltice – Labská Stráň – Janov – Hřensko. V České Kamenici i Hřensku navazují další spoje.

Je tak po dlouhých letech jednání umožněn nástup na turistické trasy v Českém Švýcarsku z výše uvedených obcí, které přímé spojení s Hřenskem doposud neměly. Zároveň lze plánovat výlety bez aut v oblasti mezi Růžovou, Belvederem, soutěskami a Pravčickou branou, aniž by byl člověk odkázán nutně na auto.

Jedná se zatím o zkušební provoz, který bude po letní sezoně vyhodnocen. Rozsah provozu přímo závisí na finančních prostředcích, které může Kraj pro turistickou dopravu uvolnit. V současné době je to výborný počin, jak dále přiblížit cíle v Českém Švýcarsku i z jiných směrů.

Zdroj: České Švýcarsko, o.p.s.