Rubriky
Zprávy

Město pokračuje v odchytech holubů

holubi decin_alesoOdchyty holubů, které město provádělo na konci loňského roku a v lednu až březnu roku letošního, výrazně přispěly ke snížení holubí populace ve městě. V současné době se zde nachází odhadem do 20 ks holubů, kteří ale netvoří jedno velké hejno.

Odchyty holubů provedla provedla firma Tomáš Toman – DDD TOMAN, která odchytila 194 holubů. Odchyt byl proveden do odchytových zařízení v lokalitách Děčín 1 – ul. Myslbekova, ul. Tyršova, Děčín 2 – areál skladu ZZN, Děčín 4 – okolí obchodního domu a Děčín 32 – sídliště Boletice.

Vzhledem k tomu, že i po ukončení akce se v lokalitách Boletice, ul. Myslbekova a okolí obchodního domu ještě vyskytovala zhruba 100 holubů, bylo po dohodě s firmou v odchytech pokračováno v lednu – březnu 2013. V tomto období bylo odchyceno celkem 230 ks holubů.

V případě, že dojde opět během roku 2013 k navýšení populace městských holubů a tím vzniku problémů v určitých částech města, předpokládáme pokračování v odchytech v podzimních měsících roku 2013. Odchyty holubů stály město zhruba 100 tisíc korun.

Zdroj: Magistrát města Děčín