Rubriky
Zprávy

Hřenským hasičům nově poslouží “železný kůň”

Hrensko_SDH_hasičiHřensko, 29. 3. 2013 – Dobrovolní hasiči ve Hřensku převzali o Velkém pátku pásový transportér, kterému se také přezdívá “železný kůň”. Během výroční schůze dobrovolných hasičů jej starostovi sdružení Stanislavu Křížkovi před nastoupenou jednotkou předal ředitel správy národního parku Pavel Benda. Uplatnění transportér najde zejména při dopravě materiálu během zásahů v obtížně přístupných částech národního parku České Švýcarsko. Nasadit jej však lze také při transportu zraněných osob z míst, kam se jiná vozidla nedostanou.

“Dobrovolní hasiči patří k našim nejdůležitějším spojencům, kteří pomáhají při řešení množství krizových situací, ke kterým na území národního parku dochází,” říká Pavel Benda, ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko, a dodává: “Tuto skutečnost si velmi dobře uvědomujeme a snažíme se proto jejich dobrovolnou činnost v rámci našich možností dlouhodobě podporovat.”

Zejména v oblasti Hřenska dobrovolní hasiči představují také do značné míry náhradu za horskou službu. Řada zásahů probíhá na území národního parku, přičemž se nejedná pouze o likvidaci požárů, ale často také o záchranu zraněných osob, například lezců či turistů.

Zdroj: www.npcs.cz