Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín dnes nastoupí v Pardubicích k 2. utkání čtvrtfinálové série

bk-pardubice_valentaV úterý 23. dubna se od 18 hodin z důvodu obsazenosti ČEZ Arény odehraje Zápas 2 této čtvrtfinálové série (trochu netradičně) v hale na Dukle. Válečníci se v pátek díky výhře 101:89 ujali vedení v sérii 1:0 – a pokud by se jim podařilo uspět i na východě Čech, měli by v pátek mečbol k rozhodnutí série. Ale to bychom opravdu velmi předbíhali…

Úvodní utkání před téměř vyprodanou děčínskou arénou nabídlo velmi zajímavý průběh, když do utkání vletěli svěřenci Pavla Budínského s velkou chutí a již v polovině 5. minuty vedli 15:4. Beksa sice začala v průběhu utkání mnohem více kousat, ale do kabin jsme si i přesto po první půli odnášeli solidní náskok osmi bodů za stavu 46:38.

Ve třetí periodě jsme se díky šňůře 10:0 odtrhli JIPu již na rozdíl dvaceti bodů – 65:45, ale pardubická ekipa nechtěla dát svou kůži lacino a stále se nevzdávala, když v poslední čtvrtce řádné hrací doby stáhla své manko až pod psychologickou hranici deseti punktů – 85:76. Od tohoto stavu však do soupeřova koše nasázel osm bodů v řadě top hráč celého klání Ell Sanders… a vedení našeho celku 93:79 již bylo pro Beksu neřešitelným úkolem. V závěru jsme díky šestkám z produkce Patricka Popea dokonce překonali magickou stobodovou hranici! a brali tedy výhru 101:89.

Kompletní pozápasové statistické údaje i reportáž včetně ohlasů obou koučů a Ella naleznete nahttp://www.bkdecin.cz/zapasy/detail/19-04-2013-bk-jip-pardubice/#z11.

Názory z tábora soupeře před Zápasem 2 naleznete na http://www.bkpardubice.cz/detail-clanku/?mid=91&cid=2738.

Na děčínské straně do této čtvrtfinálové série stoprocentně nezasáhne zraněný power forward Robert Landa, jehož doba léčení se odhaduje na čtyři až pět týdnů. Pardubicím scházel v Zápase 1 křídelník Corey Muirhead, jehož start je zřejmě nejistý.

Ve druhém špílu na pardubickém kurtu budou mít Válečníci v zádech značnou podporu, jelikož na východ Čech s nimi odcestuje až čtyřicítka fans. WIN TOGETHER!

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta