Rubriky
Sport Zprávy

3. utkání čtvrtfinálové série BK Děčín – BK JIP Pardubice

play-off-proti-pardubicimZa vyrovnaného stavu 1:1 se čtvrtfinálová série mezi Válečníky a Beksou přesouvá opět do ČEZ Sportcentra. V dosavadních dvou špílech jsme v ofenzivě předvedli naprosto rozdílné výkony, což byl tedy rozhodující X-faktor. Pojďme ale postupně…

V úvodním špílu série jsme před téměř vyprodanou halou předvedli výborný výkon, kterému ze všech borců na kurtu kraloval zkušený dirigent děčínského orchestru Ell Sanders. Pod jeho taktovkou jsme dokonce překonali stobodovou hranici a po výhře 101:89 (Sanders 23, Pope 18, Houška 17 – Čarnecký 24, Nelson 16, Pospíšil 11) se tak ujali vedení v sérii. Podrobnosti o prvním špílu naleznete nahttp://www.bkdecin.cz/zapasy/detail/19-04-2013-bk-jip-pardubice/.

Úterní odveta v pardubické hale na Dukle však přinesla naprosto odlišný obraz hry. Ani jednomu ze soupeřů se přiliš nedařilo v ofenzivě – ještě zkraje čtvrtého kvartálu jsme se drželi v těsném vedení – 48:46, ale v následujících více než osmi minutách nám úplně došla munice, čehož Východočeši využili a díky šňůře 13:0 rozhodli o své výhře, která má konečnou hodnotu 62:52 (Bohačík 15, Nelson 14, Žabas 11 – Houška 9, Alič a Soukup po 7). Podrobnější informace o druhém klání pak naleznete na odkazu http://www.bkdecin.cz/zapasy/detail/23-04-2013-bk-jip-pardubice/.

Děčínský lodivod Pavel Budínský nemohl ani v jednom z těchto klání využít služeb zraněného pivota Boba Landy, kdežto jeho pardubický protějšek Dušan Bohunický v Zápase 2 nasadil po dlouhé době křídelníka Coreyho Muirheada, který hned ve své premiéře po zranění nasbíral 10 pointů, ke kterým navíc přihodil i 7 doskoků a vybojoval 5 faulů. Právě jeho desetibodový příspěvek se na první pohled zdá býti alfou a omegou v konečném skore…

A jaký bude vývoj Zápasu 3, který může být pro celý další vývoj série zlomový? Budou se opět konat ofenzivní hody nebo dojde na bodovou dietu? To se dozvíme již tento pátek po 18. hodině. Náboj dodává tomuto utkání i fakt, že ho bude přímým přenosem přenášet stanice ČT Sport.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz