Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Poškodili okno
VARNSDORF – Dvojice mladých mužů z Varnsdorfu se zasloužila o poškození okna místního Městského kulturního a vzdělávacího centra. Ke svému vykutálenému kousku se rozhodli ve středu šestého března ve večerních hodinách, kdy se ve vybraném objektu snažili vylomit křídlo dveří. Vzhledem k tomu, že městská budova je pod dozorem zdejších strážníků, o chvíli později již oba nenechavci čelili nejen hlídce městské policie, ale i následnému zadržení a umístění do policejní cely. Po sdělení podezření o spáchaném přečinu poškození cizí věci byli oba podnikaví muži varnsdorfskými policisty propuštěni na svobodu. Za jejich noční přešlap jim hrozí trest v podobě zákazu činnosti, propadnutí věci či odnětí svobody v délce od šesti do dvanácti měsíců. Zástupci města vyšíslili škodu na devatenáct tisíc českých korun.

Nádrž zela prázdnotou
DĚČÍN – V areálu jílovského podniku v Modré došlo během uplynulých tří dnů k zajímavé události. Na odstavné ploše zdejšího závodu zmizelo ze zaparkovaného nákladního vozidla zn. Tatra 815195 litrů motorové nafty. Jak došlo k úbytku paliva z nádrže vozu je nyní v rukou dalšího policejního šetření, na jehož konci se může v závěru objevit i přečin krádeže. Zástupci poškozené společnosti zaznamenali sedmi a půl tisícovou ztrátu. Případem se zabývají policisté z podmokelského obvodního oddělení.

Přišli o noviny
DĚČÍN – Podmokelští policisté z Tržní ulice přijali včerejšího dne sedmého března 2013 oznámení od zástupce obchodní společnosti, jež provozuje prodejní činnost i na území města Děčína. Společnost, jež prodává i noviny a časopisy, přišla během noci z neděle na pondělí 4.3.2013 o jednadvacet kusů novinových výtisků. Během jejich zmizení došlo i k poškození plechového boxu, ve kterém byly noviny uloženy. Do policejního protokolu byla uvedena dva a půl tisícová škoda. Děčínští strážci zákona pracují na případu i s ohledem na možné spáchání přečinu krádeže.

Kabely z kolejiště
DĚČÍN – Sedmého března letošního roku si vyslechla trojice děčínských obyvatel obvinění z přečinu krádeže, jelikož nejméně ve třech případech na děčínském vlakovém nádraží, odnesli z kolejí značnou část měděných kabelů. Ke svým protiprávním přešlapům se uchýlili především v ulici Práce v Rozbělesích. Svým počínáním naštěstí neporušili funkčnost snímacího zařízení, umístěného v kolejišti, ani neohrozili železniční dopravu. Jejich rukama zmizely cenné kovy v hodnotě sto devatenácti tisíc českých korun. O možném potrestání v nadcházejícím čase rozhodnou zdejší zástupci děčínského soudu.

Peněženka zaúpěla
DĚČÍN – Nemilé překvapení zažil majitel odstaveného osobního vozidla zn. Chevrolet Aveo ve Fügnerově ulici v Děčíně. Když se k autu v úterý pátého března letošního roku po hodině vrátit, našel na karoserii vozu známky poškození, jež mohou vyjít vlastníka vozu v rámci opravy až na částku dvaceti tisíc korun. Případem poškození cizí věci se nyní zabývají děčínští policisté z nově vzniklého Obvodního oddělení policie Děčín – město.

Nezákonný přešlap
VARNSDORF – Ve středu šestého března 2013 si na zdejším obvodním oddělení vyslechl ústy policejního inspektora sdělení podezření z přečinu krádeže smělý chmaták, kterého do prostor rodinného domu na Varsndrofsku přilákala vidina lehce získaných cenností. Po své nevítané návštěvě nechal zdejší domácnost lehčí o tři kusy pracovního nářadí a několik dámských šperků, jež si jejich majitelé cenní na deset tisíc dvě stě českých korun. Na konci této neblahé životní zkušenosti může být trest v podobě až dvouletého pobytu za mřížemi či veřejně prospěšných prací.

Napadení nečekal
VARNSDORF – Napadený muž ve varnsdorfské nákupní zóně musel strávit několik dní v nemocnici. Tam ho zavedlo zranění, které utrpěl pátého října loňského roku útokem mladého muže ze Šluknovského výběžku, který na zraněného zaútočil před zraky několika svědků v ulici Legií na Varnsdorfsku. Jak se ukázalo policejním šetřením, za nepříjemným atakem se skrývala nespokojenost útočníka, který nyní čelí sdělení obvinění pro přečin výtržnictví společně s ublížením na zdraví. Za své prohřešky může obviněný výtržník získat až tříletý trest odnětím svobody.

Přišel o telefon
DĚČÍN – Sportem ke zdraví anebo také ke ztrátám ! O tom se mohl v uplynulých dnech přesvědčit návštěvník sportovního zařízení v Děčíně, jenž si uložil své osobní věci do skřínky v šatně posilovny. Společně se svými svršky na uvedeném místě nechal i volně odložený mobilní telefon, který po jeho návratu již nenašel. Tato nemilá životní zkušenost připravila oznamovatele možné krádeže o devět tisíc korun, která je navíc doprovázena i dalšími nemilými starostmi. Trestním oznámení se zabývají policisté z děčínského obvodního oddělení policie Děčín – Město.

Vysoká útrata
DĚČÍN – Po obdržení faktury za vyúčtované telekomunikační služby se zaskočená žena ve středu šestého března letošního roku obrátila na děčínské strážce zákona v Tržní ulici. Z bytu jí v během minulého čtvrt roku zmizel modem pro připojení k internetu včetně SIM karty, na kterou je vedena útrata přesahující částku čtrnácti tisíc českých korun. Podmokelští policisté v těchto dnech již pečlivě rozmotávají klubko všech okolností, které poukazují na nepříjemnou událost. Zda-li se na konci šetření objeví přečin krádeže, ukáže až čas.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín