Rubriky
Sport Zprávy

Stav série se Sokolovem srovnán na 2:2

sokolovHokejisté Děčína zajížděli v pátek 8. 3. 2013 do Sokolova, který měl v pořadí druhý mečbol v této sérii. Pokud by totiž Sokolovští zvítězili, slavili by postup do semifinále. Ale nic takového se nekonalo, Děčínští, i když znovu po druhé třetině prohrávali, dokázali srovnat se Sokolovem krok a nakonec utkání dovedli do vítězného konce.

Utkání ale začalo lépe pro domácí, ti si připsali hned po buly první šanci, ale Lavinger v brance hostí svůj tým podržel. Poté udělal Nechvátal chybu ve svém brankovišti, hrozbu ale uhasil Kuncl, který následně vyvezl kotouč do středního pásma. O minutu později ale zaúřadovala děčínská první formace. V čase 2:08 totiž LUKÁŠ ZIKA nedal Nechvátalovi vůbec žádnou šanci a střelou do horního růžku jeho branky otevřel skóre zápasu – 0:1. Hned po vhazování u středového kruhu se Sokolovští dostali do blízkosti Lavingera, skákající kotouč však za jeho záda nedokázali umístit. V páté minutě objel Dobřemysl vyjetého brankáře Děčína, ale trefil jen tyč branky hostí. Sokolovští měli velký tlak a snažili se za každou cenu vyrovnat. Nebezpečí pokaždé zažehnal Lavinger a držel těsné vedení svého celku. V 16. minutě našel Vrtek Kocka v prostoru mezi kruhy, Kocek však pálil jen do připraveného Lavingera. V samotném závěru pvní třetiny ještě zahrozil Táborský, jeho centr před branku Děčína však nenašel Říhu, který čekal na přihrávku. Poprvé do kabin tak šli spokojenější hosté, kteří vedli o jednu branku. Sokolovští ale po inkasovaném gólu notně ožili a obrana Děčína v čele s Lavingerem měli plné ruce práce, aby těsné vedení udrželi.

Druhá třetina začala pro Sokolov opět lépe, když od samého začátku mířil do útoku. To se mu vyplatilo, neboť ve 22. minutě jeli domácí dva na jednoho a VÁCLAV DOBŘEMYSL zvolil místo přihrávky na svého spoluhráče prudkou střelu a propálil tak v brance Děčína vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Vyrovnávací branka Baník notně nakopla a ten cítil, že může ještě pomýšlet na úspěch čtvrtého duelu. Ve 26. minutě VLADISLAV VRTEK efektně zakončil svou šanci a otočil tak stav zápasu ve prospěch svého celku – 2:1. Ve 34. minutě tvrdě vypálil Baránek, Nechvátal vyrazil střelu jen před sebe a Šetka zívající prázdnou branku smolně minul. Poté zahrozil Kašpar, který vyloženou šanci Sokolova ve třetí branku nepřetavil. Následně si s pumelicí Soukupa taktéž poradil Lavinger. Dvě minuty před koncem druhého dějství ještě pálil Filipovský před Nechvátalem, branku ale přestřelil. Podruhé do kabin se šlo naopak lépe Sokolovu, jenž dokázal stav utkání otočit ve svůj prospěch.

Ve 45. minutě zahrozili Baníci. Soukup skvěle našel Dobřemysla, ten s tutovkou ale dobře nenaložil. Stejně tak si o chvíli později počínali i hosté, kteří si už položili Nechvátala, ale ani tato šance brankou neskončila. To ale vůbec nevadilo, protože v čase 46:44 už se hosté prosadili. Konkrétně LUKÁŠ ZIKA, který našel skulinku pod betonem Nechvátala a poslal puk za jeho záda – 2:2. Utkání tak mohlo začít znovu od začátku. V 53. minutě bylo za faul na Vacka před Nechvátalem nařízeno třestné střílení. Kašpar totiž při jeho jasné střelecké pozici hostujícího útočníka seknul a tak rozhodčí neváhal a nařídil nájezd. Vackovo sólo ale brankář Sokolova bravurně zlikvidoval. Hned po vhazování ale už se skóre na ukazateli měnilo. JAN MOLNÁR dělovkou prostřelil Nechvátala a vrátil vedení zpět na stranu Děčína – 2:3. Poté mohlo být znovu vyrovnáno, když Dobřemysl našel úplně volného Soukupa, který ale puk nezpracoval podle svých představ a Lavingera tak neohrozil. V 56. minutě byl vyloučen Řídel za podražení a pro Sokolov se naskytla ideální šance na vyrovnání. Přesilovku ale Baníci nevyužili, a tak těsné vedení Medvědů stále trvalo. Přesně dvě minuty před koncem třetí třetiny si domácí celek vzal oddychový čas a bylo nad slunce jasné, že se také pokusí o powerplay. Samozřejmě se tak stalo a na vhazování už putovalo šest hráčů Sokolova a jejich branka zela prázdnotou. V 59. minutě ztratil jeden z domácích hráčů puk na modré čáře a toho se zhostil MICHAL OLIVERIUS, který opuštěnou klec dokázal trefit. O utkání tak v tu chvíli bylo rozhodnuto – 2:4.

Děčínští tak dokázali srovnat sérii na 2:2 a o postupujícím do semifinále se tak rozhodne v neděli na ledě Děčína.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 2:4 (0:1;2:0;0:3)
Branky a nahrávky: 22. Dobřemysl (Kuncl, Nechvátal), 26. Vrtek (Boušek) – 3. Zika (Vávra), 47. Zika (Oliverius), 54. Molnár (Růžek), 59. Oliverius

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Stezka, Filipovský (C), Grin, Kaltenböck, Molnár, Zahradník, Dvořák – Oliverieus, Vávra, Zika, Šetka, Růžek, Racek, Drnec, Baránek, Kopas, Řídel, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín