Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 2.3.2013 v 13:45 hod. zastavila hlídka MP na základě oznámení občana v ul. Litoměřická v DC3 vozidlo Citroen, které řídil jednadvacetiletý muž z Děčína. Řidič přiznal, že mu byl řidičský průkaz před časem odebrán. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si událost převzala k dořešení.

Dne 2.3.2013 v 09:50 hod. oznámil občan, že po kolejích od bývalých pekáren v DC3 jdou dva mladíci směrem na konečnou MHD a táhnou nějaké dráty a zelený plot, zřejmě jdou do sběrných surovin. Hlídka MP v areálu sběrny zadržela dva muže ve věku třicet čtyři a dvacet dva let, kteří měli u sebe plechy ze střechy a přiznali, že je odmontovali z budovy Východního nádraží ČD. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala.

Dne 1.3.2013 v 18.55 hod. požádala PČR o vyslání hlídky MP do DC6, kde má posádka záchranky problémy s agresivním pacientem. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že opilý pětatřicetiletý muž přišel na návštěvu za svojí matkou, se kterou se pohádal a rozbitou lahví se pořezal na ruce. Za přítomnosti hlídky se muž uklidnil, záchranáři mu řeznou ránu zavázali obvazem a poté jej odvezli do nemocnice na ošetření. Hlídka odjela plnit další úkoly.

Dne 28.2.2013 ve 22.09 hod. zaznamenala obsluha kamerového systému MP v DC4 muže a ženu, kdy muž u stánku s občerstvením převrátil instalovaný stolek a poté v ul. Plzeňská převrátil plastový kontejner. Na místo byla ihned vyslána hlídka MP, která dvacetiletého muže zadržela v ul. Čs. legií. Dotyčný stolek i plastový kontejner postavil na původní místo. Přestupek řešila hlídka na místě uložením blokové pokuty.

Dne 28.2.2013 v 8.25 hod. si hlídka MP všimla v DC4 muže, jak v oploceném objektu Českých drah nese nějaký větší sloupek z plotu na připravenou kárku, kde již byl jeden sloupek naložený. Hlídka zjistila, že se jedná o padesátiletého muže, který hlídce tvrdil, že sloupky stejně nikomu nepatří, tak nevidí důvod, proč by si je nemohl vzít. S ohledem na podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si celou záležitost převzala k dalšímu šetření.

Zdroj: MP Děčín