Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští utrpěli v prvním utkání se Sokolovem debakl a prohráli 1:8

sokolovPrvní utkání série mezi Děčínem a Sokolovem nezačala pro Děčín vůbec dobře. Na svém ledě utrpěl vysokou prohru 1:8 a v sérii hrané na tři vítězná utkání tak prohrává 0:1. Další zápas Medvědy čeká již v pondělí 4. 3. 2013 v Sokolově.

Děčínští v úvodu vyslali první střelu na hostující branku, střela Filipovského od kruhů však Nechvátala neohrozila. Ve třetí minutě hráli Děčínští přesilovou hru a paradoxně to byli hosté, kdo v ní udeřili. V čase 3:24 se totiž dokázal LADISLAV BOUŠEK prosadit v početní nevýhodě svého celku a otevřel tak účet sobotního klání – 0:1. A další rána pro Děčín přišla o minutu a půl později. LADISLAV BOUŠEK totiž znovu měnil skóre. Dostal totiž přesnou přihrávku před domácí branku a nebyl pro něho vůbec žádný problém zamést puk do odkryté klece, která před ním zívala – 0:2. V osmé minutě ale dokázali Děčínští konečně využít přesilovou hru a dostali se Sokolovu na dostřel jediné branky. To MICHAL OLIVERIUS nejprve vystřelil na Nechvátala, který puk neudržel a následnou dorážku už Oliverius poslal za jeho záda – 1:2. V té době to vypadalo, že utkání bude otevřené a vedení hostí o jednu branku by nemuselo vůbec nic znamenat. Jenže opak byl pravdou. Hned po buly dokázal Sokolov na inkasovanou branku zareagovat a MIROSLAV KUNCL dokázal prostřelit Petráska, který poté brankoviště opustil – 1:3. Do branky se postavil Lavinger, ale ani ten nezabránil dalšímu gólu v síti domácích. V čase 10:31 totiž VLADISLAV VRTEK využil přesilovou hru a vedení Baníku bylo už o tři branky – 1:4. Sokolovští byli na koni a na Lavingera mířila další šance hostí. Dobřemysl to na něho zkoušel z otočky v jeho těsné blízkosti, ale naštěstí mířil jen těsně vedle branky. V závěru první třetiny ještě zahrozil Oliverius, ale na Nechvátala nevyzrál. Poprvé do kabin se tak šlo lépe hostům. Aby ne, když si vypracovali slibný tříbrankový náskok.

Ve 21. minutě druhé třetiny si jako první na puk sáhl Nechvátal, jenž si dokázal poradit s dělovkou Filipovského. Po něm našel Růžek volného Racka, který v mohl v těsné blízkosti Nechvátala skórovat. Jenomže střela mu vůbec nesedla a skončila tak vysoko nad brankou Sokolova. Na druhé straně se zaskvěl Lavinger proti střele Dobřemysla, který vyslal jedovatou střelu. Brankář Děčína si s ní však dokázal poradit. Na konci 24. minuty dali hosté branku. Ta však ale nemohla být uznána, neboť jeden z útočníků Baníku stál v brankovišti. To hostům ale vůbec nevadilo, protože o osm minut později se jim skórovat už podařilo. JAN BAUER ve spolupráci se svými kolegy z útoku využil přečíslení dva na jednoho a Lavinger lovil další puk ze své sítě – 1:5. Poté ujel Vávra ve vlastním oslabení až před Nechvátala, po jeho střele ale jen zazvonila tyč jeho branky. Do konce druhého dějství se již nic zásadního nestalo, a tak hosté znovu šli do kabin s vědomím, že jejich náskok je již čtyřbrankový.

Hned v začátku třetí třetiny Vrtek nebezpečně dotíral těsně před Lavingerem, když se pokoušel odražený puk poslat za jeho záda. To se mu ale nepodařilo a Lavinger tak ukryl kotouč ve své lapačce. Na druhé straně zahrozil Růžek, jenž vyslal jedovku od kruhů. I Nechvátal si ale připsal první úspěšný zákrok ve třetí třetině. Jenže to bylo do té doby z děčínské strany vše. Naopak, Baník v rozmezí tří minut přidal další tři zásahy do domácí klece a o zápasu tak bylo rozhodnuto. Nejprve ve 44. minutě doslova rozebrali hosté děčínskou obranu a JAN BAUER dal do odkryté branky svůj druhý přesný zásah v utkání – 1:6. O minutu později už na ukazateli skóre svítilo hrozivých 1:7. ROMAN KAŠPAR se okamžitě po buly dokázal trefit a puk tak skončil za zády bezmocného Lavingera. To ale nebylo ze strany hostí vše. Za další minutu už bylo konto Děčína zatíženo osmkrát. LADISLAV BOUŠEK svou třetí brankou v utkání vsítil další gól a na ledě propukla obrovská radost hostí – 1:8. Kotel hostujících fanoušků poté začal skandovat „deset“. Ale kýžené desítky se Sokolovští nedočkali. Nikam se totiž v závěru třetí třetiny nehnali a zápas tak už jenom dohrávali. Naopak Děčínští by se už deset minut před koncem třetiny viděli nejraději v kabině a na zápas co nejrychleji zapomněli. V samotném závěru třetí třetiny ještě pálil Pořický, ale jen těsně vedle Nechtátalovy branky.

Hosté se tak ujali v sérii vedení 1:0 na zápasy. Pro děčínské hráče bude teď důležité hodit dnešní utkání za hlavu a soustředit se na další zápas, který začíná opět od nuly. V pondělí tak pokračuje série, tentokrát na ledě Sokolova.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 1:8 (1:4;0:1;0:3)
Branky a nahrávky: 8. Oliverius (Zika) – 4. Boušek (Pražák), 5. Boušek (Vrtek), 9. Kuncl (Bauer), 11. Vrtek (Boušek), 33. Bauer (Dobřemysl), 44. Bauer (Dobřemysl, Kuncl), 46. Kašpar (Táborský), 47. Boušek (Pražák)

Sestava HC Děčín:
Petrásek (Lavinger) – Hříbal, Stezka, Kaltenböck, Molnár, Dvořák, Nikl, Filipovský, Zika, Oliverius, Vávra, Pořický, Růžek, Hošek, Řídel, Racek, Kopas, Šetka

Vendula Zdražilová, HC Děčín