Rubriky
Zprávy

Nebezpečný muž v Českém Švýcarsku stále uniká, policie zúžila okruh

JetmarPolicistům se ani po třech týdnech nepodařilo dopadnout Jindřicha Jetmara, který se skrývá na Děčínsku a neváhá střílet. Policisté však tvrdí, že s každým dalším dnem pátrání se šance na jeho dopadení zvyšují.

„Zúžili jsme okruh, kde se může vyskytovat. Máme v terénu lidi i techniku,“ řekl náměstek krajského policejního ředitele Bohumil Kotas.

Pátrání komplikuje to, že se Jetmar skrývá v nepřehledném terénu, v němž se jako bývalý voják se zkušenostmi z trampingu a horolezectví umí dobře pohybovat.

„Na pátrání se podílejí policisté z řad speciální pořádkové jednotky, Územního odboru Děčín a krajští kriminalisté,“ přiblížila nasazení lidí v terénu krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Bližší podrobnosti kriminalisté zveřejňovat nechtějí. Jetmar se ale podle nich stále zdržuje ve střední části Děčínska.

Kriminalisté Jetmara podezřívají z přípravy vraždy svého psychiatra a důrazně vyzývají všechny, aby se ho nepokoušeli zadržet. Je duševně nemocný, neléčí se a je navíc ozbrojený. Jetmara policie hledá už od loňského srpna, od ledna se vyskytuje na Děčínsku.

Svědci naposledy mluvili o tom, že se pohybuje v lesích v okolí obcí Ludvíkovice, Kámen a Růžová. Údajně vykrádá rekreační chaty, u obce Růžová se dokonce střetl se strážci národního parku, kteří ho přistihli v chatě myslivců. Jetmar jejich směrem vystřelil a utekl.

Jetmarův popis dostali mimo jiné i strážníci v Děčíně. Jejich šéf Marcel Horák zmínil, že Jetmara zná osobně. „Je to ale dávno, chodili jsme spolu do školy,“ uvedl Horák.

Autor: Jan Horák
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/