Rubriky
Sport Zprávy

Další povedený zápas mladšího dorostu s favoritem soutěže

hokej dorostTuto sobotu 9. 2. odehrál mladší dorost další utkání nadstavby ELIOD ligy mladšího dorostu a to na půdě favorita celé soutěže celku Ústí n. Labem. Jelikož se jednalo o souboj prvního s druhým a po posledním vzájemném souboji, ve kterém děčínští na svém ledě vyhráli po dramatickém závěru 6-5 slibovalo utkání vysokou kvalitu. To se také stalo a od prvních minut bylo na ledě vidět vysoké nasazení na obou stranách. Oproti minulému utkání nám chyběl střelec Dan Barták, který v domácím zápase „sestřelil“ ústecký tým čtyřmi góly, nemocný Vojta Trmal a Dominika Forejtová, která jela bojovat za starší žáky do K. Varů. Mimo jsou ještě Kevin Mareš a Ondra Zyka.
Na domácích byla znát značná nervozita , protože celou sezonu pro ně platí jen jeden cíl a to je návrat do extraligy mladšího dorostu, ze které loni spadli a nikdo si asi nepředstavoval, že je bude prohánět sousední klub z Děčína. Po vyrovnaných třetinách 1-1, 1-1, 1-1 dospělo utkání až k samostatným nájezdům ve kterých se ve čtvrté sérii přiklonilo štěstí na stranu domácích, kteří tak vyhráli 4-3 po samostatných nájezdech.
Malou kaňkou v utkání byl druhý gól domácích, který vstřelili z trestného střílení, které bylo nařízené po faulu našeho Floriána Osmaniho.  Faulovanému hráči praskl při pádu nůž na brusli a tak dle pravidel měl provádět trestné střílení někdo hráčů, kteří byli v době přestupku na ledě. Tomu se tak bohužel nestalo a domácí střídačka poslala na nájezd domácího kapitána Tůmu. Rozhodčí je ale jen člověk a tak budeme věřit jeho omluvě ( která přišla po zápase ),  kdy uznal svoji chybu.
„Musím zde ale pochválit všechny hráče za jejich nasazení a odhodlanost rvát se s tak nabitým týmem jako je celek Ústí  nad Labem. Myslím, že kdyby nám někdo před sezonou řekl, že budeme na druhém místě tabulky a ještě navíc budeme hrát tak vyrovnané zápasy s celkem v jehož kádru je téměř polovina hráčů, kteří loni hráli extraligu MD, tak tomu asi uvěří jen ten největší optimista. A proto je potřeba si to náležitě užít a radovat se z toho. Pro naše hráče je to do budoucna obrovské plus !“
Musím také zmínit, že tady se nám vrací naše investice do pořádání či absolvování  množství  turnajů.
Právě minulý týden, kdy naše liga měla volný víkend jsme odehráli kvalitní turnaj v Kolíně za účasti celků – domácí Kolín (liga MD), Hradec Králové (extraliga MD), Hvězda Praha (extraliga MD) a HC Děčín. Určitě i tato zkušenost nás zase posunula o krůček dál.
Aleš Havlík
Zdroj/foto: HC Děčín