Rubriky
Zprávy

Asistenti prevence kriminality opět pomáhali bezdomovcům

Asisten Prevence Kriminality_bezdomovecAsistenti prevence kriminality, kteří pracují pro Městskou policii děčín, navázali na předešlé charitativní akce a zorganizovali další potřebnou pomoc pro lidi bez domova. Mezi sebou a svými známými uspořádali sbírku oblečení, které pak rozdávali bezdomovcům ve městě.

„Shromáždili jsme několik desítek kusů oblečení, které bezdomovci potřebují. Potěšilo nás, že na tyto účely přispělo tolik známých. Je to další motivace pro pokračování naší práce,“ uvedl vedoucí asistentů Milan Horváth. Ředitel děčínské městské policie doplnil, že asistenti během zimního období zorganizovali několik akcí pro bezdomovce, šlo např. o předvánoční besedu spojenou s podáváním jídla. „Díky těmto akcím získáváme i cenné informace o potřebách a problémech lidí bez domova, které se v rámci našich možností pokoušíme řešit,“ dodal Horák.

V projektu Asistent prevence kriminality je v Děčíně zaměstnáno deset lidí ze sociálně vyloučených lokalit. Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu a Ministerstva vnitra ČR.

Mgr. Tomáš Pavlík, MBA
Městská policie Děčín