Rubriky
Zprávy

Děčínští policisté pátrají po totožnosti mrtvého muže

patrani po totožnosti mužeV úterý 25. 12. 2012 kolem 11.00 hod. byla pod skalním převisem zvaném „Tři prameny“ , v jeskyni Českých bratří ve Hřensku, nalezena mrtvola muže. Jelikož se policistům do současné chvíle nepodařilo zjistit totožnost zemřelého, obracíme se i touto cestou na širokou veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po zjištění totožnosti nalezené osoby.

Muž byl nalezen v jeskyni v poloze na pravém boku obličejovou částí k zemi. V blízkosti těla byl nalezen zelený batoh, dřevěná hůl, PET lahev piva a lahev vodky o objemu 0,7 litru. Ta byla ze dvou třetin vypitá. V batohu se v době nálezu nacházely léky, několik druhů nožů, sikové kleště, souprava šroubováků,svítilna, sušenky,dioptrické brýle, svazek 5 ks klíčů, peněženka s finanční hotovostí ve výši 65,- Kč, fotografie chlapce, na které bylo ze zadní strany rukou vepsán nápis „Kuba“, další potraviny a dalekohled zn. Carena.

Provedeným šetřením bylo zjištěno, že dosud neustanovený poškozený přijel do Hřenska dne 24. 12. 2012 v 08.40 hod. autobusem z Děčína. Z něho vystoupil na Mezní Louce. Cestou hovořil s řidičem autobusu, kterému řekl, že je z Prahy, že je po operaci srdce, že má užívat sedm druhů léků, které však neužívá, že se cítí dobře a že mu lékař doporučil lehké túry. Dále řidiči sdělil, že to v těchto místech moc nezná, ale v minulosti již na Pravčické bráně byl. Ke své osobě dále sdělil, že mu bylo 65 let, je rozvedený, má děti a dokonce pravnouče.

Provedenou soudní pitvou nebyla prozatím zjištěna příčina smrti, nicméně cizí zavinění bylo vyloučeno. V současné chvíli čekáme na výsledky toxikologie, které by nám mohli napomoci k bližšímu určení příčiny smrti.

K popisu zemřelého můžeme ještě uvést :

Osoba byla oblečena do zelené zimní látkové bundě s kapucí a šedočerným límcem, který odpovídá imitaci kožešiny, bíločerného svetru s norským vzorem, flanelové košile (vzor kostky, barvy černé, šedé, bílé, červené), šedého nátělníku, modrých riflí, šedých jégrovek, tmavě modrých boxerek s bílými puntíky, šedočerných ponožek a zimních černých kotníčkových bot na šněrování velikosti 39-40.

Muž dosáhl výšky 172 cm, věku přibližně 60ti let, hubené postavy. Měl hnědé oči, hnědošedé rovné vlasy středně dlouhé délky. Bradu měl pokrytou prošedivělým plnovousem

V případě, že můžete poskytnout informace , které by přispěli k identifikaci nalezeného, sdělte tyto na lince 158, případně na tel.č.: 974 432 101.

Děkujeme.

Děčín, 2. ledna 2013
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín