Rubriky
Sport Zprávy

Děčín z Jablonce veze všechny tři body

jablonecHokejisté Děčína zajížděli v sobotu 19. 1. 2013 do Jablonce nad Nisou, kde načali poslední část základní části druhé hokejové ligy. Do té doby Jablonečtí nedokázali najít recept na Děčín, který ho třikrát dokázal porazit. A nenašli ho ani v tomto utkání, neboť Děčín z Jablonce přivezl všechny tři body.

Jablonečtí utkání začali velmi dobře. Už v páté minutě otevřel skóre sobotního klání KAMIL BŘÍŠKA, který dokázal využít přesilovou hru – 1:0. O osm minut později už domácí vedli o dvě branky. Jablonec totiž hrál další početní výhodu a znovu udeřil. LUKÁŠ TONDR tak svou přesnou trefou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení – 2:0. Jenže Děčín se nevzdal a dokázal poměrně brzy snížit na rozdíl jediné branky. TOMÁŠ VÁVRA v čase 15:02 dal Medvědům naději na úspěch v zápase – 2:1. Poprvé do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí Vlky.

Ve druhé třetině se do 30. minuty hrál opatrný hokej, kdy ani jedno mužstvo nechtělo inkasovat branku. Nakonec se ale přeci jen skóre ve druhém dějství měnilo. A to na straně Děčína. Ve 32. minutě totiž podruhé v utkání skóroval TOMÁŠ VÁVRA a rázem bylo vyrovnáno – 2:2. A za necelou minutu po vstřelené brance šli Děčínští dokonce do vedení. JAKUB POŘICKÝ mířil přesně a prostřelil domácího brankáře – 2:3. Jenže z vedení se hosté radovali necelou minutu. JAKUB MULAČ dokázal takřka ihned po buly opět vyrovnat skóre a mohlo se začínat znovu od začátku – 3:3.

Vyrovnaný stav ale trval pouze do času 44:44. VÁCLAV RACEK vrátil zpět svému celku vedení – 3:4. Poté se domácí snažili opět vyrovnat, ale obrana hostí v čele s brankářem jim to nepovolila. Naopak v 58. minutě svým třetím gólem v utkání dal Jablonci stopku na nějaký úspěch v tomto duelu TOMÁŠ VÁVRA, který vnesl klid do hostujících řad – 3:5. Hosté byli v tuto chvíli na koni a mezi poslední střelce se zapsal v čase 58:40 JINDŘICH RŮŽEK, který pečetil výhru na konečných 3:6. Medvědi si tak po dvou prohrách připisují důležité tři body a Jablonec i počtvrté v sezóně dokázali porazit v základní hrací době.

HC Vlci Jablonec – HC Děčín 3:6 (2:1, 1:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 5. Bříška, 12. Tondr, 34. Mulač – 16. Vávra, 32. Vávra, 33. Pořický, 45. Racek, 58. Vávra, 59. Růžek

Vendula Zdražilová, HC Děčín