Rubriky
Sport Zprávy

Děčín v Klášterci vedl o dvě branky, nakonec ale prohrál

klasterecVe středu 13.1.2013 zajížděli hokejisté Děčína na led stále se zlepšujícího Klášterce nad Ohří. Po nedělní prohře tak chtěli Děčínští navázat na předchozí úspěchy, a to se nakonec málem podařilo. Děčín na ledě Klášterce ještě na začátku třetí třetiny vedl o dvě branky, ale domácí dokázali srovnat stav a nakonec zápas otočili a Děčín tak nepřivezl ani bod.

Děčínu zcela určitě pomohla první branka, kterou vsítil již ve třetí minutě MAREK ŠETKA, jenž tečoval nahozený puk od modré čáry a ten skončil za zády Damaška – 0:1. Poté střílel Mašek na Lavingera, ten ale jeho projektil ukryl ve své lapačce a branku nepustil. V 8. minutě se hosté ubránili přesilovce Klášterce a stále drželi jednobrankový náskok. Domácí sice početní výhodu nesehráli špatně, ale selhali vždy v koncovce. K vážnější šanci se dostali až ve 14. minutě, kdy Mašek vyslal nebezpečnou střelu na Lavingera, který si s ní ale poradil. O chvíli později se po chybě domácího hráče dostal do nájezdu Růžek, jenže proti Damaškovi neuspěl. V čase 16:36 už se ale Klášterci podařilo skórovat a bylo vyrovnáno. To MAREK JÁCHYM po několika dorážkách ve skrumáži před Lavingerem nakonec dotlačil puk za záda děčínského brankáře a jeho tým tak srovnal s Děčínem krok – 1:1. Jenže z vyrovnání se hráči Klášterce radovali jen pouhé dvě minuty. To totiž chybu v jejich obraně potrestal RADIM VACEK, který poslal hosty znovu do vedení – 1:2. Poprvé do kabin se tak šlo lépe Děčínu, který si vybudoval dobrou šanci pro úspěch ve středečním utkání.

Druhou třetinu začali Děčínští stejně jako tu první. Ve 24. minutě se dlouho drželi v pásmu domácího celku, ale svůj tlak v další branku přetavit nedokázali. O minutu později už ale ano. TOMÁŠ POŘICKÝ prošel kláštereckou obranou jako nůž máslem a prostřelil Damaška – 1:3. Ve 33. minutě se mohli domácí opět radovat z vyrovnání, protože Polanský trefil tyč branky Děčína. Na druhé straně ale mohl Děčín vést o tři branky, když jedovatou střelu hostí od modré čáry vyrazil Damašek betonem a dorážku hostujícího hráče takřka do odkryté klece vytěsnil fotbalovým skluzem obránce Klášterce. Do konce druhé třetiny se již nic nestalo, a tak i po druhé třetině měl k úspěchu v zápase blíže Děčín.

Klášterci se ve 46. minutě třetí třetiny podařilo dostat na rozdíl jediné branky. JAKUB HOFMEISTER dostal dobrou přihrávku od svého spoluhráče a střelou k tyči hostující branky rozradostnil své spoluhráče – 2:3. Těžké chvíle pro hosty pokračovaly, když ve 48. minutě byl vyloučen Hošek na 2 minuty za hákování a ve 49. minutě dokonce zazvonilo břevno Lavingerovy branky. Štěstí se tedy v těchto chvílích přiklonilo k Děčínu, který tak nadále držel jednobrankový náskok. V 52. minutě jeli domácí tři na jednoho, ale sami se o velkou šanci na vyrovnání připravili, neboť se dopustili postavení mimo hru. Poté Klášterečtí zvýšili svou aktivitu, ale hosté i nadále drželi své hubené vedení. Jenže v 54. minutě se to domácím přeci jen podařilo. Střelou z první po vyhraném buly totiž JOSEF REVAY mířil přesně do růžku děčínské branky – 3:3. Minutu na to putoval na trestnou lavici Řídel, a tak měli Klášterečtí obrovskou šanci otočit utkání ve svůj prospěch v následné přesilové hře. V ní se už radovali ze vstřeleného gólu, ale branka nebyla uznána, protože puk nepřešel brankovou čáru. Oslabení hosté nakonec dokázali ubránit, ale poté ihned znovu inkasovali. MARTIN KALINOVIČ, který dostal od Hofmeistera přesný pas, se dostal do úniku a nedal Lavingerovi vůbec žádnou šanci – 4:3. Půl minuty před koncem třetí třetiny se hosté pokusili o powerplay, která byla ještě umocněna přesilovou hrou, ale vyrovnat se jim již nepodařilo. Z Klášterce tak Děčín odjel bez bodů.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín – 4:3
Branky a nahrávky: 17. Jáchym (Diviš, Svoboda), 46. Hofmeister (Kalinovič, Diviš), 54. Revay (Polanský), 58. Kalinovič (Hofmeister) – 3. Šetka (Hříbal), 19. Vacek (Kaltenbock), 26. Pořický

Sestava HC Děčín:
Lavinger(Šticha) – Filipovský, Hříbal, Kaltenböck, Grin, Molnár, Nikl, Dvořák, Vávra, Oliverius, Vacek, Pořický, Růžek, Hošek, Racek, Baránek, Chládek, Řídel, Šetka, Kopas

Vendula Zdražilová, HC Děčín