Rubriky
Sport Zprávy

Děčín tentokrát na Milevsko nestačil a na jeho ledě ztratil tři body

Hokejisté Děčína zajížděli ve středu 30. 1. 2013 na led Milevska. Tentokrát ale na Milevsko nestačili a poprvé s tímto celkem letos prohráli.

Hned v úvodu první třetiny nechal Cifreund vyniknout Lavingera, když po jeho střele ji hostující brankář vyrazil. Poté to chytře zkoušel Oliverius, který se ocitl úplně sám před Pipkem, ten ale jeho pokus chytil lapačkou. V osmé minutě se už měnilo skóre utkání. A to na straně domácího celku. Nahození puku MICHALA ŠTYCHA do prostoru před hostující brankou skončilo nešťastně za zády Lavingera – 1:0. Milevští znovu úřadovali na konci deváté minuty, když ujeli dva na jednoho Paule s Królem a PETR KRÓL svým projektilem vymetl všechny pavučiny v síti Děčína – 2:0. Děčínští se ale také dokázali prosadit. V čase 14:03 při hře 4 na 4 zachytil Hříbal puk v rozehrávce Milevska a poslal ho na volného LUKÁŠE ZIKU, jenž Pipkovi udělal kličku a puk zasunul do odkryté klece – 2:1. V závěru třetiny se ještě domácí dostali ke střele, ale pozorná obrana Děčína jejich střelu zastavila. Poprvé do kabin se tak šlo lépe Milevsku, které si vypracovalo jednobrankový náskok.

Jenže Děčínští se nevzdali a brzy se jim podařilo srovnat s Milevskem krok. Ve 23. minutě dorazil VOJTĚCH HOŠEK střelu Pořického, kterou Pipek vyrazil právě směrem k Hoškovi a ten se nemýlil – 2:2. Jenže Milevsko si své vedení vzalo zpět ve 28. minutě, když RADEK VOLF poslal odražený puk od zadního mantinelu do odkryté děčínské branky – 3:2. O chvíli později zakončoval tvrdou střelou po zemi Růžek, Pipek ale reflexním zákrokem puk na poslední chvíli vyrazil. Poté jel sám na Pipka Baránek, ale i s jeho střelou si dokázal poradit. Nedáš dostaneš, po střele Baránka se na druhé straně prosadil JAKUB HAMERLE, který dělovkou nedal Lavingerovi šanci – 4:2. V úplném závěru druhého dějství měl Děčín obrovský tlak, kdy na Pipka šly tři těžké střely, ale ten byl opět pozorný a gól do šatny tak neinkasoval.

Na počátku 44. minuty šli Milevští do tříbrankového vedení. To další přečíslení dva na jednoho potrestal JOSEF URBANEC střelou do poloodkryté branky – 5:2. Jenže v 50. minutě dali hosté kontaktní branku především po skvělé práci Baránka, který z vlastního obranného pásma projel přes celé kluziště a poslal puk na Racka, jeho střelu Pipek vyrazil, ale na dorážku TOMÁŠE DRNCE nestačil – 5:3. A v 55. minutě se Děčín dostal dokonce na rozdíl jediné branky. Přesilovou hru dokázal využít TOMÁŠ VÁVRA, který zužitkoval přesný pas od Oliveriuse a Pipkovi nedal šanci – 5:4. Pipek úřadoval i minutu poté, když zlikvidoval nebezpečné tažení Baránka zpoza branky. Děčín se snažil o vyrovnání, ale minutu před koncem přišel faul Baránka, který inkasoval pětiminutový trest + do konce utkání za píchnutí koncem hole a šance na vyrovnání se tak snížila. Přesto to hosté ještě zkusili bez brankáře, ale marně. JOSEF URBANEC šest vteřin před koncem třetí třetiny pečetil vítězství svého celku střelou do opuštěné branky – 6:4.

HC Milevsko – HC Děčín 6:4 (2:1, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Štych (Sýbek), 9. Król (Paule), 28. Volf (Sýbek), 39. Hamerle (Nikodém, Urbanec), 44. Urbanec (Nikodém), 60. Urbanec (Procházka) – 15. Zika (Hříbal), 23. Hošek (Pořický), 50. Drnec (Racek, Baránek), 55. Vávra (Oliverius, Kaltenböck)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha)- Stezka, Hříbal, Filipovský, Grin, Kaltenböck, Nikl- Zika, Oliverius, Vávra- Hošek, Růžek, Pořický- Drnec, Baránek, Racek

Vendula Zdražilová, HC Děčín