Rubriky
Sport Zprávy

Děčín veze z Klatov tři body

klatovyK poslednímu utkání v tomto roce zajížděli hokejisté Děčína do dalekých Klatov. Nabuzeni o nedělní výhru s Táborem se jeli pokusit bodovat i na ledě tohoto celku. To se jim podařilo a dokázali ze západu Čech přivézt všechny tři body.

Děčínští začali utkání více než dobře. I když Klatovům se podařilo vyhrát úvodní buly, poté se k puku dostal Děčín a mohl se vydat do útoku. A hned z první akce padla branka. V čase 1:05 totiž domácího brankáře Pravdu překonal JINDŘICH RŮŽEK a poslal svůj tým do vedení – 0:1. V 5. minutě vyslal střelu na Pravdu Pořický, ale tentokráte za jeho záda neprošla. Hned na to se do nájezdu na Petráska dostal Vizinger, ale vyzrát na něm nedokázal. Ve 13. minutě putoval na trestnou lavici domácí hráč a hosté tak měli výhodu přesilové hry. Klatovští ale dobře bránili a k žádné větší šanci Děčín nepustili. Oslabení tak přežili bez úhony. Když se v 18. minutě nepodařilo skórovat ani Topinkovi, jenž se ocitl před Petráskem, udeřili opět hosté. V samotném závěru první třetiny se prosadil obránce JAKUB GRIN a dal Děčínu dvoubrankové vedení – 0:2. Poprvé do kabin se tak rozhodně lépe šlo Medvědům z Děčína, jenž si vypracovali slibnou šanci na úspěch v tomto utkání.

Diváci se ještě ani nestačili usadit v hledišti po přestávce a Klatovy dostaly další branku. Pouhých 38 vteřin po vhazování ve druhé třetině prostřelil Pravdu TOMÁŠ VÁVRA a hosté tak vedli o tři góly – 0:3. A aby toho nebylo málo, 14 sekund po brance Oliveriuse vyhnal Pravdu z branky JAN FILIPOVSKÝ svým přesným zásahem – 0:4. Pravdu v brance Klatov tak poté nahradil Příhoda. Ve 27. minutě vykryl další samostatný únik domácích Petrásek a držel tak prozatím čisté konto na svých bedrech. Ve 29. minutě se Příhoda vyznamenal proti dvěma střelám Šetky, jenž měl šanci na vstřelení dalšího gólu. Domácím se ale nakonec podařilo vsítit branku a pokazili tak Petráskovi nulu na svém kontě. Ve 34. minutě se dokázal prosadit JAN HUCL a vykřesal tak pro své spoluhráče naději se zápasem ještě něco udělat – 1:4. O pět minut později zahrozil Zahradník, ale jeho střelu dokázal zblokovat domácí Havlis. V čase 39:59 zahákoval děčínského hráče Bastl a putoval tak v závěru druhého dějství na trestnou lavici. Hosté tak před třetí třetinou měli výhodu přesilové hry.

Přesilovku se Děčínu podařilo využít. V čase 40:56 ji dokázal proměnit JAKUB POŘICKÝ a vedení Medvědů bylo rázem už o čtyři branky – 1:5. Rozjetý Děčín byl opět v šanci ve 43. minutě, kdy nebezpečnou střelu Grina zlikvidoval Příhoda. O chvíli později to zkoušel Martinec, ale jeho střela šla vedle Petráskovy branky. Ve 46. minutě se do ideální střelecké pozice dostal Vávra, ale jeho projektil skončil v lapačce Příhody. Ve 49. minutě usedl na trestnou lavici Řídel a výhodu přesilové hry tak měli tentokráte hráči Klatov. V ní si dobrou šanci vytvořili Hucl s Pouskou, ale posledně jmenovanému se nepodařilo puk umístit za záda Petráska. Hosté tak oslabení zvládli dobře a dokázali ho ubránit. V 53. minutě vyslal Kopas prudkou střelu na Příhodu, ten ji ale ukryl ve své náruči. Čtyři minuty před koncem třetí třetiny nařídil rozhodčí trestné střílení ve prospěch Klatov. Exekutor nájezdu Pouska však tváří v tvář Petráskovi neuspěl. Poté se Klatovští uhnízdili v pásmu Děčína, ale obránci Medvědů v čele s Petráskem jim vsítit branku nepovolili. Hosté si tak už své čtyřbrankové vedení uhájili a Klatovům už nic nepovolili. Děčín si tak připsal další tři body do tabulky a upevnil si tak první příčku v tabulce.


SHC Klatovy – HC Děčín 1:5
(0:2;1:2;0:1)
Branky a nahrávky: 34. Hucl – 2. Růžek (Pořický, Hošek), 20. Grin (Růžek), 21. Vávra (Oliverius, Stezka), 21. Filipovský (Oliverius, Stezka), 41. Pořický (Hošek, Růžek)

Sestava HC Děčín:
Petrásek, (Lavinger) – Hříbal, Stezka, Filipovský, Grin, Kaltenböck, Zahradník, Dvořák, Vávra, Oliverius, Zika, Pořický, Růžek, Hošek, Racek, Baránek, Drnec, Řídel, Šetka, Kopas

Vendula Zdražilová, HC Děčín