Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín dnes míří do Kolína

bc-kolinPřed vánočními svátky nabral zápasový program Mattoni NBL rychlý spád, jelikož již dva dny po vítězném derby s Chomutovem se představíme v dalším klání na hřišti Kolína. O náročnosti čtvrtečního klání vypovídají hned tři faktory: ve specifické kolínské hale se nám dlouhodobě nedaří, svěřenci Predraga Benáčka i letos zažívají poměrně úspěšnou sezonu – a navíc jsme v prvním vzájemném klání doma velmi smolně prohráli…

V tomto prvním špílu se Středočechy (kdy nám scházeli Jakub Houška a Levell Sanders) jsme dlouho dotahovali manko soupeře – a když se nám ke konci zápasu podařilo skóre otočit, trefil Stanislav Zuzák 0,2 vteřiny před koncem až neuvěřitelnou střelu z pole i přes těsnou obranu, kterou tak zajistil svému týmu výhru 101:100 (Bolds 26, Machač 20, Zuzák 16 – Pope 26, Sedmák 25, Stria 19).

V polabském týmu došlo v průběhu sezony k několika zásadním změnám – a to nejen ve složení hráčského kádru. Do týmu nově přišli tuzemskou soutěží ostřílený rozehrávač Emmanuel Ubilla a před posledním utkáním v Ústí i další point guard Tomáš Vyoral, kterého do konce sezony zapůjčil Nymburk. Naopak před časem zamířil do Svitav power forward Jiří Jelínek a klub se rozloučil také s „jedničkou“ Javierem Gonzalezem, který nenaplnil představy vedení klubu. Právě i klubový management přivítal jednu novou tvář, když sportovním manažerem týmu se stal bývalý euroligový sudí Ivan Zachara.

Kromě toho získal klub také nového titulárního partnera, kterým se stala firma Unikol.

Válečníci tedy derniéru před zápasem v Kolíně zvládli na výbornou, když doma porazili v severočeském derby Chomutov 88:58 (bodoví tahouni DC: Sedmák 21, Jiříček 20, Alič a Stria po 10). Náš aktuální sok se představil na hřišti posledního Ústí nad Labem, odkud si odvezl výhru 80:68 (Bolds 25, Ubilla 13, Zuzák 11). V neúplné tabulce figurují svěřenci kouče Benáčka aktuálně na 4. pozici s bilancí deseti výher a sedmi porážek s mírně záporným skóre 1362:1381.

Nejlepší střelci Kolína v dosavadním průběhu MNBL:

Emmanuel Ubilla – 21,3 bodu, 6 asistencí i získaných faulů na utkání; trojky 56,3%
Demarius Bolds – 17 bodů, 7 doskoků a 4 plusové fauly na zápas
Richard Field – 11,1 bodu a 7 doskoků na utkání

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta