Rubriky
Sport Zprávy

Děčín porazil i Jablonec a opět je na prvním místě v tabulce

V dalším domácím utkání dokázali hokejisté HC Děčín vybojovat další tři body do tabulky za vítězství na Jabloncem nad Nisou 5:2. Výhra se ale lehce nerodila, neboť domácí hráči v utkání dvakrát prohrávali. Vždy však dokázali srovnat krok a nakonec zápas dovedli do vítězného konce.

Už v první minutě vyslal Vávra prudkou střelu na Boušku, ten ji ale dokázal zlikvidovat. Na druhé straně zahrozil Bříška, jenže Petrásek s jeho propagační střelou neměl téměř žádný problém a puk ihned rozehrál svému spoluhráči, který ho tak mohl zavézt mimo pásmo Medvědů. V desáté minutě Vávra pálil od kruhů bez přípravy a jen díky Bouškovi v brance hostí neskončil puk za jeho zády. O minutu později před Petráskem dobře tečoval střelu Petrmichla od modré čáry Tondr, ale obrana Děčína pomohla gólmanovi domácích a puk poslala do bezpečí. V čase 13:59 se poprvé měnilo skóre v zápasu. Ve vlastním oslabení ujeli dva na jednoho LUKÁŠ TONDR s Janem Šulcem a prvně jmenovaný dokázal dostat puk za záda Petráska – 0:1. O tři minuty později ale bylo vyrovnáno. To MILAN STEZKA bombou od modré čáry v přesilové hře nedal hostujícímu brankáři vůbec žádnou šanci a vymetl mu pavučiny v jeho brance – 1:1. Do konce první třetiny již žádná branka nepadla, a tak se poprvé do kabin šlo za nerozhodného stavu.

Ve 21. minutě druhé třetiny tečoval Hošek střelu Růžka těsně před Bouškou. Ten ale proti němu uspěl a puk ukryl do své lapačky. Ve 24. minutě hráli Vlci dvojnásobnou přesilovou hru, kterou se jim podařilo využít. TOMÁŠ BROKEŠ poslal puk do odkryté klece a hosté opět vedli – 1:2. Jenže z vedení se Jablonečtí radovali pouze čtyři minuty. Do úniku se totiž dostal zásluhou svých spoluhráčů TOMÁŠ VÁVRA a nekompromisní střelou zblízka vyrovnal – 2:2. Poté byla hra rozkouskována díky několika vyloučením na obou stranách. Ukazatel skóre se tak měnil těsně po návratu vyloučeného domácího hráče, a to na straně Medvědů. MARTIN BARÁNEK bez přípravy napřáhl od levého mantinelu a na jeho střelu byl Bouška krátký – 3:2. Ve 36. minutě se střelec třetího gólu hnal opět před Boušku, ale tentokrát byl proti němu neúspěšný. V samotném závěru druhého dějství se Baránek proháčkoval celým kluzištěm až před branku Vlků a snažil se zakončit. Bylo mu v tom ale zabráněno, a tak hostující Kadeřábek putoval na trestnou lavici. Podruhé do kabin se tak šlo rozhodně lépe Děčínu, jež dokázal utkání otočit ve svůj prospěch.

Jablonečtí se dokázali přesilové hře Děčína ubránit a drželi tak naděje na úspěch v tomto střetnutí. Ve 45. minutě střílel Zika v těsné blízkosti Boušky a po jeho projektilu zazvonila tyč branky hostí. Ve 48. minutě se zaskvěl Petrásek, jenž bravurně zlikvidoval šanci Mulače. A chvíli na to znovu úřadoval domácí brankář. Tentokrát sebral puk přímo z hokejky Šulce a vyhodil ho do bezpečí. V 55. minutě jel úplně sám Stehno na Petráska, ale domácí ochránce svatyně opět nedopustil žádnou pohromu v podobě branky hostí. Okamžitě puk rozehrál na své spoluhráče a ti se tak mohli vydat v klidu do útoku. A to se jim vyplatilo. V 56. minutě totiž rozvlnili síť hostí počtvrté. LUKÁŠ ZIKA objel branku a Bouška čekal přihrávku na dobře postaveného spoluhráče, ale opak byl pravdou. Děčínský útočník zkusil překvapení a puk prostrčil za záda bezmocného Boušky – 4:2. Na začátku 59. minuty měli hosté možnost přesilové hry 4 na 3 a pochopitelně se díky tomu pokusili o powerplay. Jenže marně, Děčín se i zásluhou Petráska velkému tlaku Vlků ubránil a dostal se k puku. V čase 59:56 byl LUKÁŠ ZIKA úplně volný před prázdnou brankou hostí a nejprve si s pukem pohrál a poté ho zasunul do opuštěné branky – 5:2. Děčín tak plně bodoval v dalším domácím utkání a díky klopýtnutí Tábora, jenž ztratil jeden bod s Kláštercem, se opět vyhoupl do čela druholigové tabulky.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec 5:2 (1:1;2:1;2:0)
Branky a nahrávky: 18. Stezka (Zika, Oliverius), 28. Vávra (Oliverius, Zika), 34. Baránek (Hříbal), 56. Zika (Vávra, Oliverius), 60. Zika (Oliverius) – 14. Tondr (Petrmichl, Šulc), 25. Brokeš (Zeman, Kedršt)

Sestava HC Děčín:
Petrásek (Lavinger) – Stezka, Hříbal, Filipovský, Grin, Molnár, Nikl, Šetka, Zahradník, Vávra, Oliverius, Zika, Drnec, Růžek, Hošek, Racek, Chládek, Kopas, Pořický, Baránek, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín