Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs BK JIP Pardubice

Ve šlágru 15. kola MNBL přivítají Válečníci na svém hřišti Pardubice. A půjde o hodně! – Beksa je aktuálně v tabulce na 5. místě s bilancí sedmi vítězství a šesti porážek; Válečníci jsou sice „až“ devátí, ale mají také sedm výher a o jednu porážku méně než Slowiakova družina. Vítěz sobotního klání se tak posune blíže předním příčkám a bude mít mnohem lepší vyhlídky pro druhou polovinu základní části i případný postup do skupiny A1 z co nejpříznivější pozice.

Pardubický kouč Jan Slowiak bude v utkání postrádat mladého křídelníka Josefa Příhonského; naopak jeho kolega z perimetru Samuel Faifr se již zapojil do tréninkového procesu a je tedy možné, že proti našemu celku bude připraven naskočit.

Z úvodního letošního klání mezi oběma celky ve 2. kole se odehrálo jen pár desítek vteřin, když po pádu se vážně zranil děčínský kapitán Jakub Houška. Utkání bylo nakonec po dlouhé pauze předčasně ukončeno a bude se ještě dohrávat – termín této dohrávy prozatím není určen. Bojovník Kouba je již naštěstí po těžkém zranění v pořádku, v sobotu by se měl na hřišti objevit a zesílit tak podkošovou sílu děčínské družiny.

Právě smolař prvního utkání se ještě před jeho začátkem rozpovídal o předsezonních změnách v pardubickém kádru, atraktivnosti vzájemných špílů nebo nečekaně velkém trápení Východočechů v úvodním sezonním špílu v Ústí. Všechny kompletní informace najdete na stráncehttp://www.bkdecin.cz/zapasy/detail/06-10-2012-bk-jip-pardubice/#z9.

Derniéry před vzájemným špílem se oběma soupeřům vydařily. Pardubice v sobotu pod dohledem televizních kamer porazily díky vydařené druhé půli Ústí nad Labem 92:68 (tahouni Beksy: Žabas 18, Bohačík a O. Peterka po 13, Nelson 11). Válečníci měli o předcházejícím víkendu volno, takže své poslední klání odehráli minulou středu, kdy doma udolali po tuhém boji Opavu 77:76 (Sedmák 17, Pope a Stria po 16, Alič 9). 

Top skóreři Beksy v dosavadním průběhu soutěže:
Evaldas Žabas – 18,3 bodu, 3 asistence a 5 získaných faulů na utkání
Corey Muirhead – 13,7 bodu, 8 doskoků a 5 získaných faulů na zápas
Petr Bohačík – 11,3 bodu a 7 doskoků na utkání

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta