Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Vánoční Míšeň polabským expresem

Zažijte vánoční Míšeň o jednom z adventních víkendů. 80 kilometrů daleko a přece tak blízko. Pohodlné a rychlé vlakové spojení vyjíždí 5x denně z Děčína už za 80 Kč na osobu.

Porcelánová Míšeň, město s tisíciletou historií zve v tento čas sváteční k romantickým procházkám. Objevte i vy kouzelná zákoutí tohoto středověkého sídla za zvuků adventních melodií, vůně svařeného vína, hřebíčku a pražených mandlí.

S prvním adventním víkendem všude okolo utichá všudypřítomný ruch a shon. Míšeňský hrad majestátně shlíží do nazdobeného podzámčí a z kostela Sv. Jana zní bachovo Vánoční oratorium. Na starém náměstí se otevírají vánoční trhy a slavnostně zakrojuje dva metry dlouhá míšeňská štola.    A k tomu všudypřítomný svařák na mnoho způsobů. Jak by ne, vždyť Míšeň leží uprostřed vinic. Kupte si svařené víno a připojte se k některému z organizovaných hloučků ostatních návštěníků. Provedou vás celým historickým centrem až k hradu Albrechtsburg, který sousedí se světoznámou porcelánkou. Zde můžete na vlastní oči zhlédnout, kterak vzniká bílé zlato – míšeňský porcelán.

Využijte pravidelná vlaková spojení a pozorujte z vyhřátého kupé ubíhající krajinu. Jízda s jedním přestupem trvá jeden a půl hodiny až dvě. Dle vlakového spoje. Všechny přestupy navazují. Skupinová celodenní jízdenka Labe Elbe je určena až pro pět osob a platí na regionální vlaky, autobusy, tramvaje a přívozy v celém Horním Polabí.

 Víte, že:

Jízdenka Labe Elbe pro skupinu až pěti osob vyjde na 80 Kč na osobu? A platí celý den!

Praktické informace:

  • Míšeňské adventní trhy: od 1. 12. do 23. 12. 2012
  • Jízdenka Labe Elbe skupinová: 400 Kč/ 5 osob/ celodenní
  • Odjezdy Děčín Hl. Nádraží:  8:40 h / 9:33 h / 10:40 h / 12:40 h / 14:40 h
  • Zpět Meissen Bahnhof: 14:53 h / 15:19 h / 17:19 h / 19:19 h
  • Přestupní místa: Bad Schandau nebo Drážďany, dle spoje.
  • Více informací, dopravní spojení: www.vvo-online.de/cs/ 

Text: Jiří Šťastný
Foto: Tourismusverein Meissen