Rubriky
Sport Zprávy

Děčín z Milevska veze všechny tři body

Hokejisté Děčína zajížděli ve středu 7.11.2012 v rámci 12. kola druhé hokejové ligy na jih Čech, kde se utkali s Milevskem. A opět se jim podařilo zvítězit za tři body.

Na branku v Milevsku se nemuselo příliš dlouho čekat. Pouhých dvanáct vteřin po úvodním vhazování totiž hosté z Děčína vedli. Po chybě domácího gólmana se k puku dostal Vávra a nebylo pro něho problém zavěsit do odkryté branky – 0:1. Jenže o šest minut později bylo vyrovnáno. Sumerauer dokázal brzy vyrovnat a hra byla tak znovu otevřená – 1:1. V 11. minutě se do šance dostali hosté, ale Lavinger dokázal včas zasáhnout a svůj tým podržel. A když zasáhl po další dobré šanci Milevska, mohl se posléze radovat se svým týmem znovu. V čase 15:28 se totiž ve skrumáži před Pipkem nejlépe zorientoval Pořický a propasíroval puk za jeho záda – 1:2. V závěru třetiny mohli Milevští vyrovnat v přesilové hře 4na3, ale to se jim nepodařilo. A tak se Medvědům šlo poprvé do kabin mnohem lépe, než domácímu celku.

Tak jako Děčín začal třetinu první, stejně si počínal už na začátku té druhé. Na světelné tabuli svítil čas 20:52 a hosté vedli o dvě branky. Baránek se rozjel po chybě obrany Milevska na Pipka a dokázal ho překonat – 1:3. Jenomže Milevsko své zbraně nesložilo. O minutu a půl od inkasované branky dokázalo snížit na rozdíl jediné branky. Z prostoru mezi kruhy mířil přesně Procházka – 2:3. Tato branka domácí hráče vysloveně nakopla a ve 30. minutě se jim podařilo srovnat krok. Homolka po přihrávce svého spoluhráče od modré čáry dokázal prostřelit betony Lavingera a dal svému celku naději na úspěch v tomto utkání – 3:3. A ve 34. minutě bylo ze strany Milevska dílo dokonáno. Jeho hráči totiž zaveleli k velkému obratu. Markulinec se zhostil odraženého puku před Lavingerem a poslal své mužstvo do vedení – 4:3. S Děčínem to v tu chvíli nevypadalo dobře, ale přeci jen se dokázal oklepat a 16 vteřin před sirénou vyrovnal Oliverius, a to dokonce ve vlastním oslabení – 4:4. Před třetím dějstvím tak bylo vše znovu otevřené.

Hned v úvodu třetí třetiny se do akce dva na jednoho dostali domácí, ale Lavinger jejich úmysl vystihl. Ve 46. minutě se osamocen před brankou ocitl Oliverius a prostřelil domácího brankáře a jeho tým opět vedl – 4:5. Poté to zkoušeli domácí, kteří si před Lavingerem vytvořili tlak, ale ten znovu dokázal odolat. v 54. minutě mohl vedení navýšit Zika, když se ocitl osamocen před brankou Milevska, ale obránci včas nebezpečí dokázali zažehnat. V závěru třetí třetiny se domácí pokusili o power play a snažili se hru vyrovnat. Jenže Vávra se dostal k puku a okamžitě ho poslal do prázdné klece a vsítil tak svou druhou branku v zápasu – 4:6. Děčín si tak připsal další vítězství za tři body na venkovním kluzišti a vzhledem k tomu, že utkání Klatov v Jablonci bylo odloženo, bodově se vyhoupli na nejvyšší příčku druholigové tabulky.

HC Milevsko 2010 – HC Děčín 4:6 (1:2;3:2;0:2)
Branky a nahrávky: 7. Sumerauer (Kořánek), 23. Procházka (Hamerle), 30. Homolka (Markulinec), 34. Markulinec (Homolka, Bernad) – 1. Vávra (Oliverius, Zika), 16. Pořický (Racek), 21. Baránek (Filipovský), 40. Oliverius (Zika), 46. Oliverius (Stezka, Zika), 60. Vávra (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný)- Stezka, Sádovský, Hříbal, Grin, Molnár, Nikl, Novotný, Dvořák- Zika, Oliverius, Vávra- Drnec, Baránek, Filipovský- Vacek, Racek, Pořický- Kopas, Řídel, Šetka

Vendula Zdražilová, HC Děčín