Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Bílinu nestačil a doma nezískal ani bod

Hokejisté Děčína v neděli nestačili na Draky z Bíliny a podlehli na svém ledě 3:7. Hosté si tak z ledu Děčína odvezli všechny tři body.

Hned v úvodních vteřinách se Draci vrhli do útoku a vynutili si faul. Následnou přesilovou hru se jim ale využít nepodařilo. Další šance Draků vždy zlikvidoval dobře chytající Lavinger. Až v 6. minutě se k pořádné šanci dostali Děčínští. To Chládek zkoušel nadvakrát prostřelit Kaššáka, leč marně. Ten proti němu odolal. O sedm minut později se naskytla možnost přesilové hry domácímu celku a po dvaceti vteřinách se ji podařilo využít. Brankář Lavinger poslal puk na Růžka, jenž se proháčkoval až před branku hostí, kde nedal Kaššákovi vůbec žádnou šanci – 1:0. Jenže radost Medvědů trvala pouze necelé dvě minuty. I hostům se totiž podařilo zužitkovat početní výhodu. Americká akvizice v týmu Bíliny Cody Hess zblízka prostřelil Lavingera a srovnal s Děčínem krok – 1:1. V 19. minutě pálil tváří v tvář Kaššákovi Růžek, ale překonat se mu ho nepodařilo. A když i v samotném závěru hosté zmařili díky postavení mimo hru svoji šanci, šlo se poprvé do kabin za nerozhodného stavu.

Diváci se ještě ani nestačili usadit do hlediště po přestávce a Děčín se dostal do vedení. V čase 20:21 Vávra poslal puk do pásma hostí, kde se od jednoho z obránců Bíliny dostal puk k Zikovi, pro kterého nebyl problém umístit puk takřka do odkryté klece – 2:1. Ve 25. minutě se do velké šance dostal domácí kapitán Filipovský, jenž mohl střílet do odkryté branky, Kaššák se ale včas dokázal přesunout a šanci domácího kapitána tak zmařil. O minutu poté už bylo ale vyrovnáno. Hess znovu dokázal přesilovou hru svého týmu přetavit ve vyrovnávací branku, když dobře tečoval střelu Kabeláče od modré čáry – 2:2. Ve 29. minutě byl vyloučen Racek na 2+2 minuty za vysokou hůl a hosté znovu trestali. Machulda dokázal umístit puk za záda Lavingera po jeho přízemní střele a Bílinští tak šli poprvé v utkání do vedení – 2:3. Jenže na konci 34. minuty se dokázal v početní výhodě prosadit Filipovský a střelou od kruhů vymetl všechny pavučiny v brance hostí – 3:3. V tu chvíli to vypadalo, že oba celky nerozhodný stav udrží až do konce druhého dějství, ale opak byl pravdou. V samotném závěru totiž hosté dvěma slepenými brankami v rozmezí jedné minuty odskočili na dvoubrankové vedení. Nejprve Šrámek projel doslova jako nůž máslem až před Lavingera, který na jeho střelu byl bezmocný – 3:4. A po něm hned byl úspěšný Přeučil, před kterým zívala prázdná branka – 3:5. Podruhé do kabin šli rozhodně s veselejší náladou hosté.

Domácímu týmu nezbývalo ve třetí třetině nic jiného, než vrhnout všechny své síly do útoku a s utkáním ještě něco udělat. Ve 46. minutě k tomu měl ideální příležitost v podobě přesilové hry. Jenomže veškeré šance Medvědů likvidoval Kaššák v brance Bíliny a držel tak svůj tým. Ve 48. minutě se nepodařilo Vávrovi zpracovat puk a když se pokoušel z první pálit, jen promáchl hokejkou a Hess ho tak o něj připravil. Ve 49. minutě Růžek sám před Kaššákem zvolil blafák a vypadalo to, že ho proměnil. Ale nakonec to branka nebyla, neboť puk byl ukryt v betonu Kaššáka. Marno snahu Děčína zhatila další branka hostí. V 52. minutě zužitkoval přesný pas od svého spoluhráče Přeučil a vedení jeho týmu bylo už o tři branky – 3:6. Vzápětí útočil Hess na hattrick v nedělním utkání, když se ocitl sám před Lavingerem. Posledně jmenovaný ho ale bravurně vychytal a jeho záměr mu tak překazil. Jenže Hess se nakonec třetí branky v zápase dočkal, když v 59. minutě v samostatné akci tentokráte na Lavingera vyzrál – 3:7 a uzavřel tak skóre utkání.

HC Děčín – HC Draci Bílina 3:7 (1:1;2:4;0:2)
Branky a nahrávky: 13. Růžek (Lavinger), 21. Zika, 34. Filipovský (Růžek, Vávra) – 15. Hess (Kabeláč), 26. Hess (Kabeláč, Přeučil), 29. Machulda (Hess, Kabeláč), 38. Šrámek (Švácha, Malovický), 40. Přeučil (Machulda ), 52. Přeučil (Hess), 59. Hess

Sestava HC Děčín: Lavinger (Petrásek) – Sádovský, Stezka, Filipovský, Grin, Molnár, Hříbal, Nikl, Kopas, Vávra, Oliverius, Zika, Růžek, Baránek, Drnec, Pořický, Hošek, Chládek, Šetka, Racek, Vacek

Vendula Zdražilová, HC Děčín