Rubriky
Sport Zprávy

Soky: Mezinárodní turnaj byla skvělá prověrka před novou sezonou!

V loňském roce uspořádal děčínský klub první ročník Mezinárodního turnaje, který byl velmi kvalitně obsazen a svěřenci Pavla Budínského ho navíc díky třem výhrám jasně ovládli! Tento turnajový model se zahraničními soupeři se osvědčil a proto se letos konal jeho druhý ročník. Kromě Děčína se na něm představil i litevský Rudupis Prienai (hrál zde i loni), německý MBC Weissenfels a polská Zielona Gora. Letos sice Válečníci vybojovali „pouze“ jednu výhru, ale konfrontaci se zvučnými evropskými mančafty si velmi pochvaloval jak kouč Pavel Budínský, tak i jeho svěřenci. Kvalitu turnaje, jednotlivé zápasy i své výkony zanalyzoval pro děčínský web pivot Míra Soukup.

Soky, souhlasíš s koučem Pavlem Budínským, že Mezinárodní turnaj byla výborná prověrka s kvalitními soupeři před novou sezonou?
Ano, určitě souhlasím. Tyto týmy patří k těm nejlepším ve své zemi. A jsem rád, že jsme s nimi mohli hrát a porovnat svoje herní schopnosti.

Turnaj jsme zakončili vysokou výhrou nad polskou Gorou, ale předtím prohráli s litevským Prienaiem a německým Weissenfelsem. Souhlasíš, že zápas s německým sokem jsme měli velmi dobře rozjetý?
Hráli jsme dobrý zápas i s litevským Prienaiem, kde nám ale trochu skřípala obrana. Proti Weissenfelsu nás druhý poločas zradila střelba, kdy jsme nedávali jasné koše a volné pozice.

Když by ses ohlédl zpátky, jak bys postupně zhodnotil jednotlivé zápasy svého celku? Nejprve s Rudupisem Prienai.
Rozhodující byla jejich střelba trojek. Když jsme se dostali z minus 20 na minus 2, tak nám dali dvě rychlé trojky a zase nám utekli. 

Pak s MBC Weissenfels.
Jak už jsem říkal, první poločas byl z naší strany docela dobrý. Ale ve druhé půlce jsme se nemohli trefit a soupeř nás postupně začal přehrávat. 

A nakonec se Stelmetem Zielonou Gorou.
Soupeře jsme dokonale zaskočili. Hráli jsme jako tým, půjčovali si míč v útoku a perfektně jsme si pomáhali v obraně. 

Po odchodu Johna Boyera nyní řídí společně s Ellem děčínskou rozehru Patrick Pope. Jak se ti s ním spolupracuje a jak si na hřišti rozumíte?
Na to, že spolu hrajeme pár týdnů, tak je spolupráce vynikající. Patrick je excelentní rozehrávač i střelec a s Ellem to bude zase nejlepší rozehrávačská dvojice v lize. 

A pod košem s tebou operuje místo Pavla Houšky nově Peter Sedmák. Lepší se i s ním spolupráce zápas od zápasu?
Peter je podobný hráč jako Pavel, takže jsem si moc dlouho nemusel zvykat na jeho styl hry.

Jsi spokojený se svými výkony i bodovými příspěvky během turnaje? (Rudupis – 12 bodů; Weissenfels – 8 bodů; Gora – 4 body)…
Ano i ne. Je to začátek sezony a je tam během hry ještě hodně chyb, které musím odstranit.

Jak hodnotíš diváckou kulisu a atmosféru během turnaje?
Diváci byli super, na to, že ještě nešlo o ligu. Už se těším, až přijde plný dům a bude pekelná atmosféra jako každý domácí zápas.

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Luděk Černý (Princip)