Rubriky
Zprávy

Říjen je v národním parku plný akcí pro veřejnost

Krásná Lípa, 9.10.2012 – Správa Národního parku České Švýcarsko připravila na říjen bohatou nabídku akcí pro veřejnost. Během celého měsíce tak mají návštěvníci možnost vydat se do tajuplného světa mechů a kapradin, seznámit se s činností skalní čety, navštívit tradiční historický seminář nebo třeba pomoci s výsadbou původních druhů dřevin.
 
„Rád bych pozval všechny milovníky Českého Švýcarska na podzimní výlety do národního parku. Podle mého názoru je právě říjen ideálním měsícem pro poznávání jeho krás. Příroda hraje všemi barvami a v lesích je oproti vrcholné turistické sezóně mnohem větší klid. Navíc jsme na říjen připravili velmi pestrou nabídku akcí, ze které si může vybrat opravdu každý“ říká Pavel Benda, ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko.
 
A na jaké akce se tedy návštěvníci mohou těšit? Ve čtvrtek 11. října proběhne na děčínském zámku v badatelně Státního okresního archivu již osmý ročník historického semináře Minulosti Českého Švýcarska, na který naváže páteční exkurze do národního parku. V neděli 14. října je pak pro milovníky rostlin připraven atraktivní výlet do údolí Suché Kamenice v doprovodu botaničky správy národního parku. Další zajímavou akcí bude v úterý 16. října krátká exkurze do bezprostředního okolí Hřenska zaměřená na seznámení s náplní činnosti oddělní skalní čety správy NP. V sobotu 20. října si pak návštěvníci budou moci přímo na území národním parku vysadit sazenice původních druhů dřevin, a to v rámci akce u příležitosti oslav Dne stromů v Českém Švýcarsku.
 
Bližší informace o všech akcích naleznou zájemci na plakátu (PDF; 2,8 MB), webových stránkách správy NP www.npcs.cz, v informačních střediscích národního parku a v brožurce „Akce pro veřejnost“. 
 
Zdroj: www.npcs.cz