Rubriky
Politika Zprávy

Krajské volby 2012

Krajské volby 2012 se uskuteční pátek a sobotu 12. a 13. října 2012. Krajské volby 2012 rozhodnou o tom, kdo bude spravovat váš kraj, nepodceňujte proto svůj volební hlas. V krajských volbách 2012 máte možnost vyjádřit svou spokojenost s vedením krajského úřadu a kdo usedne v krajském zastupitelstvu, ze kterého vzejde rada a hejtman kraje. Společně s krajskými volbami budou lidé v roce 2012 volit v třetině zemi senátory, to se letos Děčína netýká.

Volby se konají ve dvou volebních dnech:
pátek 12. 10. 2012 od 14 do 22 hodin
– sobota 13. 10. 2012 od 8 do14 hodin

– Voliči bude umožněno hlasování poté, kdy prokáže svou totožnost a státní občanství České republiky (platným občanským průkazem nebo cestovním pasem ČR).
– Každému voliči budou dodány 3 dny přede dnem voleb hlasovací lístky. Ve dnech voleb do Zastupitelstva Ústeckého kraje volič může obdržet hlas. lístky i ve volební místnosti.
– K zajištění pořádku a důstojného průběhu hlasování ve volební místnosti a jejímu bezprostřednímu okolí je každý občan povinen uposlechnout pokynu předsedy okrskové volební komise. Každý oprávněný občan se musí před hlasováním odebrat do prostoru pro úpravu hlasovacích lístků, jinak mu okrsková komise hlasování neumožní.

Volební vyhláška

Přehled kandidátů – Česká Televize – video