Rubriky
Sport Zprávy

David Tůma opět v Děčíně

Děčínský odchovanec Tůma předvede své kvality znovu na děčínském ledě
V dnešním prvoligovém utkání mezi celky HC Slovan Ústečtí Lvi a SK Horácká Slávia Třebíč, se představí publiku i děčínský odchovanec David Tůma. David je hráčem Sparty Praha, po loňské sezóně strávené v Litoměřicích se David přesunul blíže k domovu, a to do sousedního Ústí nad Labem. Ve 13 utkáních si připsal vynikajících 12 bodů a je právoplatným členem základní sestavy ústeckých Lvů. David nám před dnešním rozbruslením poskytl ochotně rozhovor, který Vám zde přinášíme.

1) Davide, jsi děčínský odchovanec. Jak se těšíš na utkání tvého týmu před děčínským publikem?

Velice se těším na to, že si opět v Děčíne zahraji. Publikum tady v Děčíně je pověstné svou dobrou atmosférou a pevně věřím, že pomůže i ústeckým fanouškům a společně pro nás vytvoří výbornou diváckou kulisu.

2) Loňskou sezónu jsi strávil v Litoměřicích, letos působíš v týmu s nejvyššími ambicemi.V čem vidíš největší rozdíly?

V Ústí mají vždy ty nejvyšší ambice, hraje se tu na špici tabulky a také zde tomu vše přizpůsobují. Jsem rád, že letošní sezónu mohu trávit právě zde.

3) Ústí má ve svém kádru dost zkušených hráčů, ale také zároveň těch mladých, jak se říká „bažantů“. Jaká je v kabině parta?

Parta je zde výborná. Nikdo to tu na mladé a staré nerozděluje a všichni táhneme za jeden provaz.

4) V letošní sezóně se Ti bodově daří, ve třinácti utkáních jsi si připsal 12 bodů za 8 branek a 4 asistence. Čemu tvoji formu přisuzuješ?

Vděčím za to především svým spoluhráčům, bez kterých bych tolik bodů neměl.

5) Ve tvém hokejovém životě sehrála významnou roli i Sparta Praha, jejímž jsi hráčem a kde jsi nasbíral i pár extraligových startů. Dá se srovnávat extraliga a první liga?

Zase takový rozdíl to není. Myslím si, že první liga je možná trochu rychlejší, v extralize zase hrají prim zkušenosti hráčů.

6) Poslední otázka spíše z budoucnosti. Dokážeš si představit, že jednou zase oblékneš děčínský dres?

Momentálně nad tím neuvažuji a dělám vše, abych se dostal co nejvýše. Na sklonku mé kariéry to ale určitě nevylučuji.

Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho sportovních úspěchů nejen v dresu ústeckých Lvů!

Zdroj/foto: HC Děčín