Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 9.9.2012 v 16.50 hod. oznámil občan muže s krvácejícím zraněním v oblasti hlavy ležícího v DC1 v ulici Lázeňská. OS MP byla věc ihned nahlášena na linku 155 a na místo byla vyslána hlídka MP. Po příjezdu bylo hlídkou zjištěno, že zraněný muž byl napaden pěstmi do obličeje jedním z mladíků z party, která procházela ulicí. Z důvodu podezření z trestného činu byla na místo přivolána hlídka PČR. Strážníci před příjezdem sanity poskytli zraněnému první pomoc a zadrželi na místě teprve čtrnáctiletého mladíka podezřelého z útoku. Událost si k dořešení převzala hlídka PČR.

Dne 8.9.2012 ve 23.45 hod. požádala PČR o spolupráci při pátrání po jedenáctiletém chlapci, který měl matce vzkázat, že přespí u kamaráda, kde se ale podle zjištění matky nenacházel. Tato informace byla ihned předána hlídkám MP v terénu a obsluze kamerového systému. V 06.00 hod. zjistila smíšená hlídka strážníka a asistenta prevence kriminality, že chlapec se nachází v ul. Kostelní ulici v DC32 ve společnosti dalších dvou nezletilců. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která nezletilce odvezla zpět rodičům.

Dne 6.9.2012 v 10:55 hod. oznámil zaměstnanec polikliniky v DC1, že z okna vidí nějakého muže v hnědé bundě, jak si bere armatury, které jsou zde složené kvůli stavbě protipovodňové hráze a spolu s druhým v bílé bundě je nakládají do vozíku a odcházejí směrem k ul. 2. polské armády. Hlídka MP zadržela oba podezřelé u zastávky MHD s 13 kusy armatury do betonu. Jednalo se o dvaačtyřicetiletého a devětatřicetiletého muže z Děčína. Zadržení uvedli, že chtěli železo prodat ve sběrně. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 4.9.2012 v 17.45 hod. oznámil občan z DC6, že v ul. Albánská se na křižovatce hrozně hádá kluk s holkou, která křičí o pomoc. Na místo byla vyslána hlídka MP, která na místě zabránila dalšímu napadání a zadržela agresora, osmadvacetiletého muže z Prahy. Událost si k dořešení převzala hlídka PČR. Dle zjištění strážníků dívka při incidentu utrpěla drobné oděrky, ošetření v nemocnici odmítla.

Zdroj: MP Děčín