Rubriky
Zprávy

Policie děkuje veřejnosti za úspěšnou spolupráci

Násilník dopaden
RUMBURK – Dnešního dne se rumburským kriminalistům podařilo zadržet pachatele znásilnění devětatřicetileté ženy, ke kterému došlo v úterý 18.9.2012 odpoledne v lesním prostoru na místě zvaném „Harta“ na Rumbursku. Usilovnou prací tamních policistů v součinnosti s poznatky, které poskytla široká veřejnost se podařilo dopadnout devětačtyřicetiletého muže ze Šluknovska, který se kriminalistům k činu doznal. V následujících dnech bude podezřelému muži sděleno obvinění z trestného činu znásilnění, za který může získat až desetiletý trest odnětím svobody.

Poničené auto
DĚČÍN – V pondělí čtyřiadvacátého září 2012 se na děčínskou policejní stanici dostavil majitel černého VW Sharana, který při příchodu ke svému autu zjistil, že mu na něm chybí ozdobné lišty s parkovacími senzory. Odcizené věci si s velkou pravděpodobností odnesl smělý nezbeda, který po sobě zanechal jen oškrábaný lak a téměř čtyřiceti tisícovou škodu. Krádež má ve svém hledáčku skupina policistů z obvodního oddělení v Děčíně.

Další zápis do rejstříku
DĚČÍN – Jeho pozornost zaujaly tři dvoumetrové profily, za které by ve výkupu barevných kovů zcela jistě utržil nějakých pár set korun. Odložená ocel v děčínské Fügnerově ulici byla výzvou pro sedmadvacetiletého muže z Děčína, jenž už na svém kontě pár dostaveníček se zákonem má. Nicméně výzva skončila dohrou na děčínském oddělení policie v Tržní ulici. Na jeho zločinecké konto tak přibude další skutek stejného ražení. Přečin krádeže může smělého raubíře vyprovodit až k branám věznice, kde by mohl pobývat až několik let.

Na kontě pár krádeží
DÉĆÍN – Policisté z děčínského oddělení pracují na sérii případů, jejichž začátek se datuje ke konci dubna letošního roku. Podezřelý muž má na svědomí osm činů, v jejichž důsledku překročil zákon. Ve všech případech se jedná o přečin krádeže, za který se bude v následujících dnech a měsících zodpovídat před příslušnými orgány činnými v trestním řízení. Dvaačtyřicetiletý muž z Děčínska v uplynulých měsících několikrát natankoval pohonné hmoty na čerpacích stanicích, aniž by za ně poté zaplatil a také z několika odstavených zaparkovaných vozidel odcizil jejich registrační značky.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín